Hastanelerin Yapısında Yalınlık Olmalı

Hastanelerin Yapısında Yalınlık Olmalı
09.05.2018
975
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından “Yalın Hastane” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından düzenlenen “Yalın Hastane” isimli etkinlik, 7 Mayıs Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar konuşmacı olarak katıldı.

“Yalın Bakışın Hastanelerdeki Önemi Nedir?” konusu üzerine bir sunum yapan Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, mesleki tecrübelerini SAÜ’lü öğrenciler ile paylaştı. Akreditasyon ve süreçler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yılmazlar, “Üniversite hastanesinde çalışırken kalite ile ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüm. Prosedür nedir? Talimat nedir? Norm nedir? Bunları hep o çalışmalar esnasında öğrenmiştim. Daha sonra uluslararası standartlara uygun bir akreditasyon sürecine hazırlandık ve belgemizi aldık” dedi.

Yürütülen çalışmaların başka bir birimin işi olduğunu daha sonra öğrendiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmazlar, “Bir hekim olarak öğrenciyken, asistanken izlediğim süreçler aklıma geldi. Gördüğüm hatalar hatta benimde yaptığım hatalar aklıma geldi. Daha sonraları Sağlık Yönetimi diye bir fakülte olduğunu öğrendiğimde bu sürdürülen çalışmaların benim işim olmadığını anladım ve çok üzüldüm ben dedim hekim oldum ve ülkemde Sağlık Bilimleri Fakültesi olduğundan bihaberim hocalarımızda bunu bilmiyordu. Bu işlerin başhekim, dekan yürütür diye düşünüyorduk ama o işler öyle değilmiş. Devlet hastanelerinde de mesela başhekim bir cerrah oluyor ve aklı ameliyathanede kalıyor. Aslında onun aklı hastanenin yönetiminde olmalı” diye konuştu.

Konuşmasında hastanelerin yapısında yalınlık olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmazlar, “Hastanenin bi yapısı vardır. İnsan sağlığı için orda çalışılır. Tedavi gibi zor bir süreç ve hizmet vardır. Aslında hastaneler çok önemli bir işletmelerdir. Çeşitli görümlerde hastaneler var. Ama içinde yapılan her şey aynı. Bir hastanenin yapısında yalınlık olmalıdır. Birbirine ilişkili birimlerin yakın olmalı ve kullanışlı olmalıdır. Yalınlık tedavide çok önemlidir” dedi.

Başarıyı sağlayabilmek için vizyon ve misyon gerekli ve uygulanabilir olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yılmazlar, “Her kurumun vizyonu, misyonu ve kalite değerleri olmak zorunda. Bu temeller baz alınarak stratejiler belirlenmeli. 3 yıllık, 5 yıllık gibi aksiyon planı oluşturarak sorumluluklar belirlenmeli. Başarıyı ancak bu şekilde elde edebiliriz” şeklinde konuştu.

09.05.2018 – YC


975 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.