Hareket Bozukluklarında Botoks Uygulamaları Eğitim Toplantısı

Hareket Bozukluklarında Botoks Uygulamaları Eğitim Toplantısı
14.01.2019
2.408
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından 9 Ekim 2018 Çarşamba günü “Botox Uygulamaları ve Tedavisi” konulu toplantı düzenlendi.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Dilcan Kotan Dündar, botulinum toksin uygulamalarının Nöroloji pratiğinde sıkça uygulandığını ve etkin tedavinin hastaların günlük yaşam aktivitelerinde belirgin düzelme sağladığını bildirdi.

Konuşmacı olarak SB Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinden Uzm. Dr. Bekir Enes Demiryürek, botulinum uygulamalarının yazıcı kramplarında yararlanımının en düşük olduğu ve doğru teknikle yapılmasının önemine değindi ve klinik tecrübelerini aktardı.

Misafir konuşmacı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Doğu, hareket bozukluklarında botulinum toksin uygulamalarının iş gücü ve verimi arttırdığı, fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da yönetimine dikkat çekti.

Sakarya İli Botoks Polikliniğinde uygulamalı pratik eğitiminin ve hareket bozuklukları tanısı alan hastaların verilerinin değerlendirildiği toplantıda, etkin tedavi için klavuz elektrofizyoloji uygulamalarının önemine de vurgu yapıldı.

14-01-2019 / ST


2.408 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.