Halkla Bütünleşen Özgür Bir Üniversite

Halkla Bütünleşen Özgür Bir Üniversite
23.02.2012
589
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük akademik özgürlüklerin en geniş anlamda yaşandığı halkla bütünleşen bir üniversite düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Üniversitelerin evrensel bilginin üretildiği ve evrensel değerlerin ön plana çıkarıldığı mekânlar olduğunu vurgulayan Küçük “Bu yönüyle, akademik özgürlükler bağlamında, öğrencilerimizin her türlü fikri üniversitemizde seslendirmesi konusunda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şiddete başvurmadığı sürece her türlü düşüncenin açıklamasından yanayız. Üniversiteler düşüncelerin özgürce açıklandığı mekânlardır.” dedi.

Halkla bütünleşen üniversite

Halkla bütünleşen bir üniversite düşündüklerini dile getiren Küçük “İlk yaptığımız uygulamalardan bir tanesi üniversiteye giriş çıkışı kolaylaştırmak oldu. Nihayetinde halkın vergileriyle finanse edilen bir kuruma halkın kendisinin de kolayca girebileceği, etkileşimin yüksek olduğu bir üniversite tahayyülümüz vardı. O çerçevede gelir gelmez güvenlik tedbirlerini halkımızı rahatsız etmeyecek, öğrencilerimizin ve personelimizin kolayca Kampüse gelebileceği bir seviyeye getirdik. İlk olarak bununla ilgili tepkiler de aldık. Ancak bütün bunlara rağmen bugün gördüğümüz tablo, herkesin bu durumdan memnun olduğudur” diye konuştu.

Bahar şenlikleri halka açık olacak

Bu yılki bahar şenliklerinin de halka açık olacağını belirten Küçük “Geçen seneki Bahar Şenliklerine halkımızın katılımı çok yüksek olmuştu. Bu seneki Bahar Şenliğini yine 3 gün planladık. Mayısın ilk haftası olacak. Burada da yine memnuniyetin yüksek olacağı kanaatindeyim. Geçen seneki Bahar Şenliğinde bir konsere 35 bin kişi katılmıştı. Öğrencilerimizle, şehrin bütünleştiği, halkla iç içe, bir halk üniversitesi olabilecek şekilde bir üniversite tahayyülümüz var. Bunu da hep birlikte başaracağımız kanaatindeyim” dedi.

Her fikre eşit mesafedeyiz

Her fikre eşit mesafede durduklarını belirten Küçük “Biz öğrenci hareketliliğinden hiçbir zaman rahatsız olmadık. Yani, hareketliliğin olduğu yerde üretim vardır, onun bilincindeyiz. Dolayısıyla burada da hangi fikirden olursa olsun, hangi düşünceden olursa olsun, herkese eşit mesafede olduğumuzu öğrencilerimize açık yüreklilikle anlattık. Dolayısıyla en azınlıktaki fikrin de takipçisiyiz, en çok olan fikrin de. Zaman zaman bu anlamda ufak tefek krizler çıksa da öğrencilerimiz bunun farkına vardılar ve bu üniversitede öğrencinin düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir ortam yarattığımız kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Her türlü sorunla yakından ilgileniyoruz

Öğrencilerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade eden Metin Küçük “Öğrencilerin ulaşım sorunu konusunda ilgili kurumlarla irtibata geçtik. Bu anlamda belediyemizin yeni seferler koymasıyla ulaşımı ciddi anlamda rahatlattık. Ama bu sorunlarımızın tamamen bittiği anlamına gelmiyor. İlerleyen dönemlerde ulaşımın daha da rahatlayacağı konusunda belediyemizin verdiği sözler var.  İşte 24 tane daha yeni otobüs alınacak, buraya da yeni otobüslerden konacak.” dedi.

Sakarya’da yer alan diğer kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen Küçük “Üniversitemize katkı sağlayacağını düşündüğümüz için diğer kurumlarla yakın işbirliğini arttırdık. Bunun önemli faydalarını da gördük. Mesela Sakarya Büyükşehir Belediyesi yazın kampüsümüzün asfaltlamasını yaptı. Ulaşım konusunda belediyemiz çözüm üretiyor.” dedi.

Öğrencilerin yemekhane sorununu da çözdüklerini söyleyen Metin Küçük “Tabi bizim öğrenci yemekhanemiz tek bir yemekhaneydi. Personelimize yeni bir yemekhane açtıktan sonra öğrencilerimizin yemekhane sorununu çözdük. Öğrencilerimiz artık daha ferah mekânlarda yemeklerini yiyor. Yine öğrenci yemek katkı paylarını düşürdük. 1,75 TL olan yemek ücretini 1,50 TL’ye düşürdük” şeklinde konuştu.

23/02/2012 – Haber Merkezi


589 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.