Hadis ve Sünnetin Önemi ve Kaynak Değeri

22.10.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından “Hadis ve Sünnetin Önemi ve Kaynak Değeri” adlı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Cami Külliyesi’nde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hayati Yılmaz katıldı. Katılımcılara hadis, sünnet ve bunların kaynakları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Yılmaz, sünnetin Hz. Muhammed’in örnek teşkil eden davranışlarının, hadislerin ise Kuran'ın bazı ayetlerini daha açık bir dille ifade etmek için söylediği sözlerin bütünü olduğunu belirterek, bunların kaynaklarını da ayrıntılı örneklerle açıkladı.

Yaklaşık bir saat süren konferans, soru cevap bölümüyle sona erdi.

22/10/2015 – ST