Haber Türk (26.12.2012): Öğrenci konseyleri de ODTÜ eylemini kınadı

26.12.2012

GÖKTÜRK2 uydusunun fırlatılması sırasında bir grup öğrencinin taşlı sopalı gösterisinin 14 üniversite tarafından kınanmasının ardından, dün de 19 üniversite daha açıklama yaptı. Rize Recep Tayyip Erdoğan, İsparta Süleyman Demirel, Konya Necmettin Erbakan, Abant İzzet Baysal, Karadeniz Teknik, Uşak, Alparslan, Sakarya, Melikşah, Selçuk, Trakya, Erciyes, Okan ve Muş üniversitelerinin de aralannda bulunduğu 19 üniversitenin yaptıklan açıklamalarda, yaşanan olaylann Göktürk2’nin fırlatılışının önüne geçtiği belirtilerek, Dinçer: YÖK’ün tavrı olumlu MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ODTÜ’deki olaylara ilişkin YÖK’ün açtığı soruşturmayı değerlendirdi. Dinçer, ” Keşke üniversite kendisi özerk olarak soruştursaydı ve YÖK’e gerek kalmasaydı. Ama, YÖK’ün de yine üniversite üst kurumu olarak böyle bir tavır içerisinde olmasını, doğrusu olumlu buluyorum ” diye konuştu.

Haber Türk – 26.12.2012