Haber Türk (11.11.2012) : Grip Salgınına Karşı Mutlaka Aşı Yaptırın

11.11.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, kasım ayının gribe yakalanan insanlar için en riskli dönem olduğunu anlattı. Kasımda insanların henüz kışa hazır olmadığını belirten Karabay, ” Bu nedenle kasım ayı grip için çok başka bir dönem. Yaz bitti ve kapalı ortamlarda sıkı temas başlıyor. Bu nedenle de grip çok kolay yayılıyor ” dedi. ” 60 yaşındaki birisi grip geçirdiğinde grip sonrası komplikasyonlar onu ölüme götürebilir ” diyen Karabay, ” Grip sonrası zatürree geçiren diyabet, şeker ve kalp yetmezliği bulunan insanlar, aylarca yatağa mahkûm kalabilir. Bu insanlar zatürree nedeniyle ölebilir ya da ağır hasar görebilir ” ifadelerini kullandı.

Haber Türk Gazetesi – 11 Kasım 2012