Güzel Sanatlar Fakültesi Sınavları Başladı

13.09.2011

Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) ile öğrenci alan Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sınav heyecanı başladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Özel Yetenek Sınavı başladı. İki aşamada gerçekleştirilecek olan sınavın ilk basamağı 13 Eylül Salı günü SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Adayların hayal gücünü zorladıkları sınavda adaylara doğru görebilme ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde ilişkilendirebilmeye yönelik bir çalışma yaptırıldı.

İkinci basamak sınavında ise Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne başvuran adaylara jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücü ve tasarım yeteneğini değerlendiren bir çalışma, Resim Bölümü, Seramik ve Cam Bölümü veya Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne başvuran adaylara da jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir kompozisyon yaptırılacak.

“4 Farklı Bölüme 115 Öğrenci”

Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne 35 ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne 30 olmak üzere ÖYS ile toplam 115 öğrenci alınacak. Fakülte bünyesinde mevcut olan Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.

13/09/2011 – YC

Tüm fotoğraflar için tıklayın: