Güzel Sanatlar Fakültesi Ön Kayıtları Devam Ediyor

Güzel Sanatlar Fakültesi Ön Kayıtları Devam Ediyor
04.09.2011
1.222
A+
A-

Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) ile öğrenci alan Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ön kayıtları devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (SAÜ GSF) ön kayıtları 22 Ağustos’ta başladı. Ön kayıtlar 9 Eylül’de sona erecek. ÖYS sınavları ise 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İki aşamada yapılacak olan ÖYS’nin ilk basamağında aday öğrenciye, doğru görebilmesi ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde ilişkilendirebilmesine yönelik bir çalışma yaptırılacak.İkinci basamak sınavında, Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne başvuran adaylara jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücü ve tasarım yeteneğini değerlendiren bir çalışma yaptırılacak. Resim, Seramik ve Cam ve Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine başvuran adaylara ise jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir kompozisyon yaptırılacak.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne İlgi Büyük

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne 35 ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne 30 olmak üzere ÖYS ile toplam 115 öğrenci alınacak. Fakülte bünyesinde mevcut olan Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.

Bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Görsel İletişim Tasarımı bölümüne ilgi büyük oldu. Başvurular ilk haftada diğer tüm bölümleri geride bıraktı.

Prof. Nilgün Bilge

Avrupa Standartlarında Bir Fakülte

Fakülte ile ilgili bilgiler veren SAÜ GSF Dekanı Prof. Nilgün Bilge, yeni bir fakülte olmalarına karşın büyük bir mesafe kadettiklerini belirterek “Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak ülkemizin sayılı sanat kurumlarında bir olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eğitimde 11. yılını doldurduğunu dile getiren Prof. Nilgün Bilge, “Fiziksel ortam açısından çok iyi atölye ve laboratuvarlara sahibiz” dedi.

Prof. Nilgün Bilge, GSF’de 13 öğretim üyesi, 17 öğretim elemanı, 5 araştırma görevlisi olmak üzere 35 öğretim elemanının görev aldığını söyledi. Fakültede, öğretim elemanı ile öğrenci arasındaki iletişimin çok kuvvetli olduğunu vurgulayan Prof. Nilgün Bilge, ”Fakültemizde 5 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyor. Tam anlamıyla, Avrupa Standartlarına uygun bir fakülteyiz” dedi.
SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en büyük özelliğinin, dünyaca kabul görmüş, “Bologna” eğitim sistemini ülkemizde uygulayan tek fakülte olduğunu vurgulayan Prof. Bilge, “İlk defa akreditasyon ve Bologna sürecindeki sanat eğitimini hazırlamış ve bitirmiş olan bir fakülteyiz. Bologna sürecine bağlı eğitim programı en çağdaş model eğitim programıdır. En kısa sürede, en iyi şekilde bilgiyi aktarmaktır. Günümüzde en çok kullanmamız gereken faktör olan ‘zaman’ı en iyi kullanmaktır.” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler pek çok alanda iş sahibi olabiliyor. Grafik ajansları, reklam ajansları, sinema televizyon sektöründe, medya sektöründe çalışabilmenin yanında öğretmen olabilme imkanları mevcut. Ayrıca lisansüstü öğrenim ile de akademik kariyer olanakları da bulunmakta.

04.09.2011/YC

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı ile ilgili tüm bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.gsf.sakarya.edu.tr/index.html

 
1.222 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.