Güzel Konuşma ve Diksiyon Eğitimi

25.10.2016

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Personel Dairesi Başkanlığı tarafından “Güzel Konuşma ve Diksiyon Eğitimi” düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi idari personellerine yönelik hazırlanan eğitim, 24 Ekim Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan Okt. Serhat Demirel, diksiyonun tanımını, güzel konuşmanın neden gerekli olduğunu örnekler vererek açıkladı.

Okt. Demirel, güzel konuşma için gerekli olan doğru nefesin nasıl alınması gerektiğini katılımcılara uygulamalı olarak gösterdi.  Katılımcılara yönelttiği “ Türkçe yazıldığı gibi mi okunur?, Kaç türlü ‘E’ sesi vardır?, Ortak kullanılan Türkçe hangisidir?” gibi sorular ile katılımcıları eğitime aktif olarak katılmasını sağladı.

Okt. Demirel, eğitimi Mehmet Selahattin Şimşek’e ait dizelerle sonlandırdı.

“Sesini değil, sözünü yükselt!/ Yağmurlardır yaprakları büyüten, gök gürültüleri değil”

25.10.2016 – YC