Güvenli Bir Hayat Var Projesi Kapanış Toplantısı

Güvenli Bir Hayat Var Projesi Kapanış Toplantısı
30.11.2015
533
A+
A-

Kadına yönelik şiddetle mücadelede, yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin güçlendirilmesi hibe programı kapsamında yürütülen “Güvenli Bir Hayat Var” projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde yürütülen ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi’nin proje sahibi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Kocaeli Barosu, Düzce Nilüfer Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin proje ortağı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Gölcük Kaymakamlığı’nın proje iştirakçisi olarak yer aldığı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Güvenli Bir Hayat Var” projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Kadına yönelik her tür şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin uygulamaya konulmasına katkıda bulunmak, sivil toplumun güçlendirilmesi yoluyla kadının insan haklarının korunması çalışmalarını bölge ölçeğinde geliştirmek, yaygınlaştırmak ve bu çalışmaları entegre etmek olan  “Güvenli Bir Hayat Var” projesi başarı ile tamamlandı.

“Güvenli Bir Hayat Var” projesi kapsamında, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık yaratmayı amaçlayan ve Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadeleyi gündemine alan Sivil toplum kuruluşları arasında yerel ve bölgesel işbirliğini sağlamayı hedefleyen projeler yapıldı.

Proje süresince “Mevcut Durum Analizi Araştırması”, “Medyada Kadın İmgesi Çalıştayı”, “Kamu Hizmetlerinden Beklentiler Çalıştayı”, “Kadın Dostu Kent Çalışması”, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimleri” , “Platform Toplantıları”, “Kamu Spotu Hazırlanması”  gibi toplumsal cinsiyet tabanlı kadına yönelik şiddetle mücadelede hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin artırılmasını hedefleyen faaliyetler gerçekleştirildi. Bu faaliyetlerin sonunda oluşturulan raporlar ve çıktılar ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldı.

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” temalı hazırlanan kamu spotunun ilk gösteriminin sunulduğu  “Güvenli Bir Hayat Var Projesi Kapanış Toplantısı”, 25 Kasım 2015 tarihinde Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.  Toplantı Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde kadın odaklı çalışma yapan ve kadına yönelik şiddetle mücadele için faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bu alanda faaliyet gösteren yerel yönetin, kamu kurum ve kuruluş çalışanları, üniversiteler ve baro temsilcileri ve alana ilgi duyan gönüller katıldı.

Proje kapanış toplantısının sonunda Kocaeli Valiliği’ne, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi Rektörleri’ ne, Kocaeli Barosu’na, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne, tüm proje ortaklarının ve iştirakçilerinin çalışanlarına plaketleri verildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a plaketi, Sakarya Üniversitesi proje sorumlusu Doç. Dr. Dilek Aygin tarafından takdim edildi.

30.11.2015 – YC
533 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.