“Güvenli Bir Hayat Var!” Projesi

“Güvenli Bir Hayat Var!” Projesi
24.02.2014
811
A+
A-

Avrupa Birliği ile Türkiye’nin finanse ettiği  “Güvenli Bir Hayat Var! / There Is A Safe Life!” isimli projenin açılış toplantısı, Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Aygin, Proje Koordinatörü Ümran Ceyhan ve Kocaeli Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Kaygusuz ile öğretim üyeleri katıldı.

Sakarya Üniversitesi’nin yanı sıra Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Barosu, Düzce Üniversitesi ve S.S. Nilüfer Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından ortaklaşa düzenlenen projenin açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite bünyesinde aile ve kadına yönelik derslerin genişletilerek projeye katkı sağlanacağını ifade etti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Edilecek

Sakarya Üniversitesi’nin de proje ortakları arasında bulunduğu ve Marmara Bölgesinde kadının sosyo-ekonomik statüsünün geliştirilmesinde önemli faydalar sağlayabilecek projenin toplam bütçesi yaklaşık 144 bin Avro. Proje kapsamında Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadelede 18 ay devam edecek sistemli çalışmalar geliştirilecek.

Kadın Merkezli STK’lar Denetlenecek

Projede yürütülecek faaliyetler kapsamında öncelikle Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadın merkezli STK’lar (dernek, vakıf ve kooperatifler) tespit edilecek ve bu kurumların ihtiyaçları, hizmetlerini sunarken yaşadığı sıkıntılar, kurumsal eksiklikleri belirlenecek.

Sakarya’da “Kadın” imgesi Çalıştayı Yapılacak

Kadına yönelik şiddetle mücadele platformu üç ilde de ortak çalışmalar geliştirecek. Sakarya’da medyada “kadın” imgesi çalıştayı yapılacak. Kocaeli/Gölcük’te “Kadın dostu kent” çalışması yapılacak.

Düzce’de “Kamu hizmetlerinden beklentiler” çalışması yapılacaktır. Bu çalışma kapsamında hastaneden, emniyete, adalet sarayına kadar kurumların kadınlara verdiği hizmetlerde kadınlara yaklaşımı, hizmet kalitesi tartışılacak.

24-02-2014 / ST
811 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.