Günümüz İlim Adamının Sorumlulukları

12.05.2014

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Günümüz İlim Adamının Sorumlulukları” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ İlahiyat fakültesi Fîhi Ma Fih Öğrenci Topluluğu tarafından 12 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen konferansa konuşmacı olarak 29 Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim elemanı Okt. Yavuz Kamadan katıldı.

Konuşmasında günümüz ilim adamlarının amele yeterince önem vermemesinden yakınan Kamadan, her bir din bilgininin ilmini pratiğe geçirmesi, takvaya azami derecede önem vermesi ve günahlardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Din âliminin takvaya önem vermek ve bildiklerini hayatına tatbik etmekle kalmayıp bunları bilmeyenlere de güzel bir üslupla anlatması son derece önemlidir. Dolayısıyla her bir ilahiyatçı ilim adamı, aynı zamanda bir vaiz ve hatip olmalıdır. Bütün bunlarla birlikte ilim adamının aynı zamanda halkın içine karışması, aynı ortamlarda bulunması, sevinç ve hüzünlü anlarında halkın yanında bulunması kısacası masa başı alim olmaktan ziyade bizzat yaşamın içinde olan bir alim niteliğine sahip olması gerektiğine de değinen Kamadan, böyle bir ilim adamının hiçbir an ve saniyenin ilimsiz olamayacağını söyledi.

12/05/2014 – HM