Güney Kore’den SAÜ’ye Ziyaret

Güney Kore’den SAÜ’ye Ziyaret
19.01.2016
1.648
A+
A-

Dünyanın en iyi 300 Üniversitesi arasında bulunan Yonsei Üniversitesi’nden bir heyet Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent’i ziyaret etti.

Yonsei Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Wonky KIM, Prof. Dr. Heejoung KIM ve Dr. Yongchun Rhee “Biyomedikal Cihaz Geliştirme Teknolojileri Semineri” kapsamında Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent’i ziyaret ettiler.

Sakarya Üniversitesi Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Kasım 2015’te Güney Kore’de bulunan bir çok Üniversite, Enstitü, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark ve Ar-Ge Kuruluşları ziyaret edilmiş ve önemli temaslar kurulmuştu. Yapılan temaslar neticesinde birçok kurum ve kuruluş ile ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmış ve gelecekte yapılacak ortak çalışmalar planlanmıştı. Yapılan çalışmaların ilk aşaması olarak Güney Kore Younsei Üniversitesi işbirliği ile “Biyomedikal Cihaz Geliştirme Teknolojileri semineri” Sakarya Teknokent Konferans salonunda biyomedikal, bilişim, otomotiv, mühendislik gibi birçok alandan akademisyen ve iş dünyası temsilcisinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin , “Kore ziyareti esnasında, Güney Kore’de kendimizi evimizde gibi hissetmiştik. Umuyoruz ki biz de sizlere bu hissiyatı yaşatabiliriz.  Bize karşı göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı tekrar teşekkür ederiz, Güney Kore de olduğu gibi bizlerde artık Ar-Ge çalışmalarımızı güçlendirdik. Güney Kore bizlere karşı oldukça olumlu ve paylaşımcı bir yapı sergiliyor. Burada yapılan çalışmalar ve Güney Kore’nin paylaşımcı tavrı sayesinde medikal alanında ses getirecek çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Güney Kore’de imzalanmış olan birçok anlaşmanın işin sadece küçük bir kısmı olduğunu, belirten Prof. Dr. Engin,  bundan sonraki süreçte işbirlikteliklerinin artarak devam edeceğini ve önemli projelere  birlikte imza atacaklarını söyledi.

Daha sonra Prof. Dr. Wony Kim  tarafından “Gömülü Sistem Tasarımı, Medikal ve Otomotiv Sektörü Uygulamaları”, “Medikal Cihaz ve Medikal Yazılım Geliştirme Teknolojileri” konularında sunum yapıldı. Prof. Dr. Heejoung Kim tarafından ise Yonsei Üniversitesi’nde geliştirlen “LINC (Leader in Industry-University Cooperation” projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Seminerin ardından Koreli bilim adamları, Prof. Dr. Hatem Akbulut yönetimindeki Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Araştırma Merkezi Laboratuvarlarını ziyaret ederek doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarını yerinde gördüler. Sonrasında Prof. Dr. Mahmut Özacar yönetimindeki Sakarya Üniversitesi Biyomedikal, Manyetik ve Yarı İletken Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİMAYAM) yerinde ziyaret edilerek laboratuvar sorumlularından uygulamalar hakkında bilgiler Koreli bilim adamlarına aktarıldı. BİMAYAM toplantı salonunda Sakarya Üniversitesi akademisyenleri ve Yonsei Üniversitesi akademisyenleri arasında Kore ve Türkiye’deki lisansüstü eğitim modelleri karşılaştırmalı olarak tartışıldı. Toplantıda Güney Kore’deki üniversiteler ve endüstriler arasındaki ilişkiler ve yapılabilecekler konuşuldu. Yapılan toplantıya Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Tahsin Engin, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Mahmut Özacar, Prof. Dr. Cuma Bindal, Prof. Dr. Fehim Fındık, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Korkmaz, Yrd. Doç. Dr. Osman İyibilgin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız ve BİMYAM Araştırma görevlileri katılım gösterdi.

Son olarak Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız yönetimindeki Biyomedikal Enstrümantasyon Araştırma Laboratuvarı ziyaret edilerek lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından mobil damar görüntüleme cihazı, gömülü system tabanlı ekg cihazı, 3D yazıcı cihazı ile yapılan yapay el ve parmak protezleri incelendi. Aynı laboratuvardaki Prof. Dr. Hyun Soo Lim yönetiminde kanser araştırmalarında kullanılması planlanan Fotodinamik Terapi Sistemi üzerine bilgi paylaşımı yapıldı. Prof. Wonky Kim’in eğitim amaçlı tasarlamış olduğu (LTE Lab to Everywhere) sistemi laboratuvara kurularak test edildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Güney Kore ve Türkiye arasında akademisyen ve öğrenci değişimi konuları gündeme getirildi.

19/01/2016 – MA
1.648 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.