Güney Kore Başkonsolosuna Ziyaret

Güney Kore Başkonsolosuna Ziyaret
10.08.2015
1.228
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi ekibi Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon’a nezaket ziyaretinde bulundu. Jeon bir süre önce Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etmiş ve görüş alışverişinde bulunmuştu.

Ziyarette Rektör Elmas’ın yanı sıra, ADAPTTO yöneticisi ve Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, SAÜ Biyomedikal Cihazlar Araştırma ve Geliştirme Merkezi Direktörü Prof. Dr. Hyun So Lim, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Necla Kenar ve ADAPTTO uzmanı Özlem Eryılmaz da hazır bulundu. 

Samimi bir havada geçen görüşmede SAÜ ile Güney Kore üniversiteleri ve araştırma merkezleri ile olası işbirliği konuları ele alındı. Belli başlı işbirliği konuları biyomedikal cihaz araştırmaları, deprem güvenliğine dönük araştırmalar ve teknoloji transferi temelli işbirlikleri şeklinde belirlendi.

SAÜ Büyük Potansiyel Barındırıyor

Güney Kore’nin son 60 yılda gerçekleştirdiği teknolojik devrim konusunda bilgi veren başkonsolos Jeon, başta bu üç konu olmak üzere tüm alanlarda her türlü işbirliğine açık olduklarını, bunun için gönüllü elçilik yapmak istediğini ve Sakarya Üniversitesi’nin bu anlamda büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti. Başkonsolos Jeon ayrıca Türkiye’de çok sayıda Güney Kore firmasının bulunduğunu ve bu açıdan SAÜ bünyesinde Korece için başlangıç olarak dil kursları açılabileceğini dile getirdi. İleride ise buna dönük eğitim programlarının hayata geçirilebileceğini kaydeden Jeon bunun için Güney Kore’den nitelikli eğitmen getirilmesini sağlayabileceğini sözlerine ekledi. 

İkili İşbirliği Geliştirmek İstiyoruz

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, özellikle dünya markası haline gelmiş Samsung, Hyundai ve LG gibi global Güney Kore şirketlerinin üst düzey yöneticilerini Sakarya Üniversitesi’nde ağırlamak ve bu şirketlerle ikili işbirlikleri geliştirmek istediklerini dile getirdi. Elmas, nitelikli eleman, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programlarının da hayata geçirilmesinin bu sürece olumlu katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.  

CEO’lar SAÜ’de Toplanacak

Toplantıda söz alan ADAPTTO yöneticisi Prof. Dr. Tahsin Engin ise, bu yılın başında Güney Kore’nin önde gelen üniversitelerinden Chungham Ulusal Üniversitesi’den SAÜ kadrolarına katılan Prof. Dr. Hyun So Lim’in bu ilişkilerin gelişmesinde çok büyük katkı sağladığını hatırlattı. Eylül-Ekim aylarında içerisinde Dr. Lim’in ülkemizde faaliyet gösteren önemli Güney Kore şirketlerinin CEO’larını Sakarya Üniversitesi’nde toplayacağı bilgisini veren Prof. Dr. Engin,  endüstriyel ve teknoloji transfer ofisi temelli işbirlikleri için bunun bulunmaz bir fırsat olacağı söyledi.

Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu. Rektör Elmas ve Başkonsolos Jeon, daha sonra toplantıya katılan tüm ekiple öğle yemeği yediler. Başkonsolos Jeon, Sakarya Üniversitesi’nde gördüğü yakın ilgide,  Sakarya’dan, Sapanca Gölü’nden çok etkilendiğini ve en kısa zamanda üniversitemizi tekrar ziyaret etmek istediğini belirtti.

10/08/2015 – HAY
1.228 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.