GSF’den Anlamlı Proje

GSF’den Anlamlı Proje
23.11.2015
775
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Sakarya ili Erenler ilçesine bağlı Sarıcalar Köyü İlkokulu duvarları çocuk resimleri ile boyandı.

Sarıcalar Köyü İlkokulu duvarları, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan resim çalışması ile renkli ve eğlenceli bir görünüme sahip oldu.

Geçtiğimiz yıl Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ederek resim bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Şirin Yılmaz ile görüşen Sarıcalar İlkokulu müdürü Hasan Tursun ve sınıf öğretmeni Meltem Demir’in okulun dış görünüşünün estetik açıdan iyileştirilmesi konusunu danışmaları üzerine SAÜ GSF tarafından bir çalışma başlatıldı. ,

SAÜ GSF yüksek lisans öğrencisi Ece Ceren Göçmen ve Tez danışmanı Yrd. Doç. Şirin Yılmaz tarafından hazırlanan ve Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen tez projesi ile Sarıcalar İlköğretim Okulu duvarları renkli ve estetik bir görünüme sahip oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden öğrencilerin de duvar resmi uygulamasında miniklere eşlik ettiği kolektif çalışmada, çocukların önceden çalıştığı özgün çizimler 70 metre uzunluğundaki bahçe duvarına aktarıldı. Bu proje ile hem çocukların aktif olarak dahil oldukları etkileşimli ve kolektif bir sanat çalışması gerçekleşti hem de projenin finalinde özgün, eğlenceli, samimi ve büyük bir çocuk resmi ortaya çıktı.

23.11.2015 – SA


775 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.