GSF’de Fotoğraf Sergisi

GSF’de Fotoğraf Sergisi
06.01.2016
1.150
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ‘dönüştürme’ isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Mimar Sinan Üniversitesi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Benal Dikmen’in  ‘dönüştürme’ fotoğraf sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Farklı kültürler arasındaki çeşitli ilişkilerin sonuçlarından bir tanesi de kültürel melezleşme olduğunu belirten Öğr. Gör. Dikmen, “Kültürel melezleşme örnekleri arasında nesneler, uygulamalar, insanlar, kültürel dış alımlar ve kültürel dış satımlar yer almaktadır. Çalışmalarımda, çeşitli kültürlerin tarih boyunca etkin olmuş olduğu bir kent olan İstanbul’da var olan melez yapılar, İstanbul’un geçmişindeki Byzantion ve Konstantinopolis dönemlerinden izler, oryantalizm ve mimari arasındaki ilişkiler gibi konular üzerinde odaklandım” dedi.

Serginin açılışın da konuşan SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, sergi için Öğr. Gör. Benal Dikmen teşekkür etti.

Sergi, 29 Ocak 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

Benal Dikmen Kimdir?

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Sanatları Bölümü’nden ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden iki lisans diploması ve ikincisinden yüksek lisans ve sanatta yeterlilik diplomaları bulunmakta. Birçok ulusal ve uluslararası sanat sempozyumlarına ve karma sergilere katıldı ve kişisel sergiler açtı. Bazı süreli yayınlarda sanat yazıları yayınlanmakta.

I. Uluslararası Barselona Bienaline, 3. Ruhr Bienaline ve üçüncülük ödülü almış olduğum ShingLe 22 j V Biennaline ve Edinburg, Dundas galerisinde düzenlenmiş olan Il Segnalati adlı karma sergiye katılmak oldu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nde ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta.

06/01/2016 – MA
1.150 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.