Görme Engelliler Futbol Müsabakası

Görme Engelliler Futbol Müsabakası
28.11.2012
723
A+
A-

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engellilerin sosyal hayattaki yerlerini göstermek amacıyla Sakarya Üniversitesi’nde görme engelli oyuncularla futbol maçı gösterisi düzenlenecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Görme Engelliler Futbol Takımı ile Sakarya Görme Engelliler Spor Kulübü (SAGES) arasında futbol müsabakası düzenlenecek. Futbol maçı gösterisi, 3 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te SAÜ Spor Tesislerinde gerçekleştirilecek.

Futbol’un tercih edilmesinin nedeninin ise dünyanın en zor oyunlarından biri olduğunu ifade eden SAÜ Sosyoloji Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Türkiye Görme Engelliler Milli Takım Oyuncusu Ercan Bayraktar, “Futbolu tercih etmemizin nedeni dünyanın en zor oyunlarından biri olmasını düşünerek görme engellilerin bu sporu da başarılı bir şekilde yapabildiklerini göstermek istiyoruz” dedi.

Bayraktar, “Günümüzde futbolu herkesin oynadığını biliyoruz fakat görme engellilerin bu spor dalını eksiksiz gerçekleştirebilmelerinin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz ve hep birlikte engellerin nasıl aşıldığını canlı olarak izlemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Sakarya üniversitesinin engellileri unutmadığını ve engellilere karşı duyarlı olduğunu göstermek de istiyoruz.  Bu maçı üniversitemizde gerçekleştirmemizin başlıca nedenlerinden biri de Sakarya Üniversitesi Spor Tesisleri’ndeki halı saha dünya standartlarına uygun. Sahanın etrafı bariyer kaplı, bu yüzden görme engelliler futbol müsabakası için uygun” diye konuştu.

Nasıl Oynanıyor?

Takımlar gören bir kaleci, 4 as oyuncu ve 2 yedek oyuncudan oluşuyor. Maçlar sırasında Çıngıraklı Top olarak da bilinen özel bir top kullanılıyor.  Maç Toplam 40 dakika sürüyor. 20’şer dakikadan 2 devrede gerçekleştirilen müsabakada Takımların sınırsız mola ve oyuncu değişikliği hakkı bulunuyor. Saha dışından ise Yönlendirici olarak bir kişi oyuncuları yönlendirme konusunda yardımcı oluyor.

Sakarya Üniversitesi Görme Engelliler Takımı

Ercan Bayraktar,  Ramazan Kunduz, Uğur Dilek, İbrahim Bingül, İlkay Güneş, Ümit Şahin, Fatih Tunç (Kaleci), Hilal Tuncer (Antrenör), Esra Kavak (Takım Menajeri), Ozan Hakan Karagöz (Yönlendirici).

Sakarya Görme Engelliler Spor Kulübü

Aşkın Şentürk, Atilla Tantuoğlu, Yusuf Durdurmuş, Orhan Günbatı, İslam Aydın, Ali Çeken, Mehmet Akkaya, Fevzi Bozkurt, Akın Şentürk (Kaleci), Mücahit Adak (Antrenör), Mustafa Aşkın Gürel (Takım Menajeri), Adnan Arman (Yönlendirici).

28/11/2012 – YC
723 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.