Global Enerji (22.06.2012) : Türk Takımlarının Başarısı

22.06.2012

Shell’in gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek amacıyla 28’incisini düzenlediği ve bu yıl ilk kez Rotterdam’daki Sokak parkurunda gerçekleştirilen Shell Eco Marathon, yeni rekorlarla sona erdi. Yarışmada 21 ülkeden lise ve üni versite öğrencilerinin oluşturduğu 192 ekip mücadele etti. Ahoy Arena çevresindeki sokak parkuru, çok sayıda viraja sahip olmasına rağmen ekiplerin büyük başarılara imza atmasıyla ikisi şehir konsepti, biri prototip kategorisinde olmak üzere üç yeni rekor kırıldı. Türkiye’den katılan takımlar arasından Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi elde ettiği 105. 6 kilometrelik sonuç ile Şehir Konsepti GTL kategorisinde ikinciliği elde ederken, Sakarya Üniversitesi SAİTEM takımı 145 kilometre / kilovat saat ile Şehir Konsepti akü beslemeli elektrik yakıtı sınıfında 7. oldu.

Global Enerji Dergisi – 01 Haziran 2012