Gizem Frit Seramik Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gizem Frit Seramik Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
24.11.2016
1.586
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından Gizem Frit AŞ’nin desteği ile bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Amfisi’nde düzenlenen ödül törenine, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, Gizem Frit Fabrikası Genel Müdürü Tolga Ballık, Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buket Acartürk, jüri üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Türkiye de bizim kültürümüzde bir şey başlatmak kolay ama sürdürebilmek çok zor. O yüzden bu sürdürülebilir hale gelen etkinlikte katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bundan sonraki süreçte de bu devam eder ve başarılı işler yapılır. Arada böyle güzel işlerin, başarılı işlerin olması bizleri mutlu ediyor. Üniversite olarak biz aslında son iki üç ay içinde gerçekten gündemimize dönmek için çok çaba sarf ediyoruz yani hakikaten kurumlarında böyle olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu sene 7’ncisi düzenlenen Gizem Frit yarışması ödül töreninin açılış bir konuşma yapan Prof. Dr. Besim Dellaloğlu “Çok zahmetli bir süreç bu. Bir yıllık bir çalışma. Gizem Frit kurumuna tekrar tekrar teşşekkür ediyorum. Çünkü bu akademi ve saha arasında bir iş birliği söz konusu. Dolayısıyla Gizem Frit kurumları yedi yıldır bu yarışmayı destekliyor, sponsor oluyor ve seramik bölümüzdeki en önemli gelişimin arkasında duruyor. Umarım kurumsal olarak bu gelenekte devam eder. Umarım ödül töreninden sonraki sergiyi beğenirsiniz” diye konuştu.

Gizem Frit Seramik Yarışması Onursal Başkanı Tolga Ballık törende yaptığı konuşmasında, “Benim bu sene Gizem Fritte ki son senem. Bir ay sonra ben ayrılıyorum ama şunu biliyorum ki bu yarışma emin ellerde devam edecek. İnşallah daha çok yıllarını göreceğiz. Ben desteklerinden ötürü Sakarya Üniversitesi’ne çok teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar hep destek oldular. Çok güzel yedi sene geçirdik. Umarım bu geleneksel hale gelmiş olan yarışma uzun yıllar devam edecek” dedi.

7. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’nda Artistik alanda başarı ödülü 9 Eylül Üniversitesi’nden Ayşenur Ceren Asmaz’ın oldu. Mansiyon ödülleri ise 9 Eylül Üniversitesi’nden Sercan Filiz ve Nurdan Yurtbay, Erciyes Üniversitesi’nden Büşra Sevilay ve Gözde Çiçek, Mersin Üniversitesi’nden Ayşe Merve Yetgin, Sakarya Üniversitesi’nden Funda Özkılıç ve İlknur Durgut verildi.

24.11.2016 – HB
1.586 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.