Girişimcilik Zirvesi

Girişimcilik Zirvesi
06.03.2013
1.351
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi” isimli etkinlik sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4-5 Mart 2013 tarihleri arasında 4 ayrı oturumda düzenlenen etkinlikte, Bordrolama, Yetenek Yönetimi, Yaratıcı İş Bulma Teknikleri, İletişim ve Beden Dili gibi konular ele alındı.

Etkinliğin ilk gününe Oytun Türkoğlu ve Hilmi Işıkgören konuşmacı olarak katıldı. Oytun Türkoğlu, “Yaratıcı İş Bulma Teknikleri” hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Etkinliğin ikinci oturumuna ise Köşe yazarı ve Blog yazarı Hilmi Işık gören katıldı. Işıkgören, ‘Başarıya Giden Yollar ve Başarının Motive Edici Öyküsü’ isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci gününe ise TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş ve Erol Gürçağan konuşmacı olarak katıldı.

7 Milyon İşsize 700 Bin Girişimci

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş, girişimcilik hakkında etkinliğe katılan öğrencilere söyleşi düzenledi. Öncelikle dünyadaki ve Türkiye’deki girişimci network’unu sayılarla karşılaştıran Murat Ağırbaş, “Girişimciliği henüz, gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkaramadık. Fransa yılda yirmi bin, Japonya otuz beş bin girişimci yetiştirirken biz sadece yedi bin girişimciyle işsizliği çözmeye çalışıyoruz”dedi.

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon işsiz olduğuna da değinen Ağırbaş, işsizliğin çözümünün işsize iş bulmak yerine, yeni girişimciler yaratmanın sorunun çözümü konusunda büyük katkı sağlayacağını söyledi. Konuşmasını öğrencilere tavsiyelerde bulunarak tamamlayan Ağırbaş, “Girişimci olmak için yapılmamış bir iş yapmaya gerek yok. Gerekirse taklit edin, daha sonra onu geliştirip farklı bir yönde ilerleyebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Özel Sektör Gelişime Açık

İkinci oturumda insan kaynakları üzerine interaktif olarak soru cevap şeklinde öğrencileri bilgilendiren Erol Gürçağan, kariyer siteleri sayesinde iş bulmanın kolaylaştığından bahsetti. İnsan Kaynakları bölümü çeşitli bilgiler veren Gürçağan, “İnsan kaynakları sürekli kendini yenileyerek geliştirmek ister. Bu bölümden mezun biri kamuda çalışırsa körlenir. Mezunlar özel sektörde çalışarak sürekli yenilik içerisinde olmalılar” tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğin sonunda Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

06/03/2013 – CP
1.351 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.