Girişimcilik Zirvesi

Girişimcilik Zirvesi
18.03.2016
1.008
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu ile Genç Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)  tarafından ‘Girişimcilik Zirvesi’  düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Oğuzhan Canım ile Burak Zengin konuşmacı olarak katıldı.

Askidanevar.com

‘Askıda Ne Var’ projesini anlatan Oğuzhan Canım, “Askıda Ne Var bir sosyal sorumluluk projesidir. Askidanevar.com üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlamak için tasarlanmış bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje kapsamında gönüllüler askidanevar.com üyesi restoranlarda yemek siparişi verirken istedikleri sayıda ürünü de askıya bırakabilirler. Askıda bırakılan ürünleri sadece üniversite öğrencileri kimliğini ibraz ederek hiçbir ücret ödemeden alabilir” dedi

Aylık 2 bin öğrencinin bu projeden yararlandığını söyleyen Canım, “Maddi hiçbir gelirim yok. Aslında öğrenci okutmak istiyordum ama durumum o kadar iyi olmadığı için en azından öğrencilere böyle bir katkım olsun istedim.  Sizler benim ülkemin geleceğisiniz, kendinizi ne kadar geliştirirseniz toplumunuza ve kendinize o kadar fayda sağlarsınız’’ şeklinde konuştu.

Sosyal girişim bir ihtiyaç

İş hayatında sosyal girişimciliğin faydalarından bahseden Burak Zengin, “Sosyal girişim toplum yararına olduğundan, insanların hoşuna gidiyor ve girişimin kendini ispatlama çabası azalıyor. Ben girişimci olamam demeyin. Çünkü etrafınızda ki ihtiyaçları fark ettikten sonra sizlerde girişimci olabilirsiniz ’’ dedi.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Canım ve Zengin’e Bilimsel Araştırmalar Topluluğu ve Genç TÜMSİAD tarafından plaket takdim edildi.

18/03/2016 – BÖ
1.008 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.