Girişimcilik ve İnovasyon Konuşuldu

Girişimcilik ve İnovasyon Konuşuldu
02.11.2016
628
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu tarafından “Girişimcilik ve İnovasyon” adlı seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Bayraktar & Partners Kurucu Genel Müdürü Özgür Bayraktar ile Sefamerve.com sitesinin kurucusu Metin Okur konuşmacı olarak katıldı.

Küçük işletme, büyük insan

Seminerin ilk oturumunda konuşan Bayraktar & Partners Kurucu Genel Müdürü Özgür Bayraktar, kişinin riskler alması sayesinde kendi işinin büyük insanı olabileceğini söyledi. Bayraktar, “Bizler millet olarak, eleştiriye tahammül edemiyoruz. Kullanıcı deneyimini önemsemiyoruz. Bu yüzden de bir risk almıyoruz. Aslında bu risk alabilme sanatıdır” dedi.

Bayraktar, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Üniversiteden sonra bir işi isteyip uygun pozisyon aramaktansa, kendi işlerimizi yapmalıyız. Kendi risklerimizi almalıyız. Şu an özgürsünüz, her şeyi deneyebilirsiniz. Kaybedecek bir şeyiniz yok. Üniversitenin sonunda gidip şu şirketin ismi var diye işe girmeyin. Dişli olun. Ben size diyorum ki, bu tarz büyük şirketlerin küçük insanları olacağınıza, küçük şirketlerin, kendi işinizin büyük insanı olun.”

Bir yere bağımlı kalmayın

Etkinliğin ikinci oturumunda, Sefamerve.com Kurucusu Metin Okur konuşmacı olarak yer aldı. Sitenin kuruluş sürecinden bahseden Okur, “Bu işin ortaya çıkması, tesettürlü olan kız kardeşimin Kanada’ya yerleşmesiyle başladı. Aslında onun bu gidişi, kendi içinde bir umuda yolculuk, bir arayıştı. Yaklaşık 12 yıl Kanada’da kaldı. Kendisine orada kıyafet bulamadığı için moda okudu. Moda okuduktan sonra Türkiye’ye döndü. Bana iş kurma düşüncesiyle geldi ve ‘Sefamerve’ fikri ortaya çıktı. Sefamerve de o günden bu yana büyük bir iş oldu. Ben birçok işte çalıştım. Bir yere bağımlı kalıp orada boğulmadım. Sizler de o boğumdan çıkmak için o boğumdayken, oradan çıkmanın hesabını yapın. Ancak bu sayede kazanırsınız” ifadelerini kullandı.

02/11/2016- HB
628 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.