Girişimcilik Konuşuldu

Girişimcilik Konuşuldu
13.10.2017
774
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından “Entrepreneur Talks” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe DAM Bilgi Teknolojileri kurucusu Yakup Bayrak konuşmacı olarak katıldı. Girişimcilik serüvenine nasıl başladığını anlatan Bayrak, “Türkiye’deki iş hayatında insanların, inanılmaz önemli dosyaları sığdıramadıkları için farklı paylaşım ağlarıyla birbirlerine bu dosyaları gönderdiklerini fark ettim. Bunun yanlış olduğunu anladığım anda da işe koyuldum” dedi. Bu noktada bir yazılımcıyla anlaştığını ifade eden Bayrak, “Yazılımcı bulduktan sonra kafamdaki projeyi gerçekleştirebilecektim. Serüvenim de bu şekilde başlamış oldu” diye konuştu.

Girişimcilik serüveni boyunca profesyonel hayatta kazandığı kadar parayı kazanamadığını söyleyen Bayrak, “Bilginin kölesi olmak, paranın kölesi olmaktan iyidir. Sektörde yeni şeyler denememe izin verilmiyordu. Bu nedenle profesyonel iş hayatından ayrıldım” şeklinde konuştu.

Gerçekten isterseniz, yaparsınız

Girişimcilik serüveninde finans bulmak için başlarda oldukça sıkıntı çektiğini belirten Yakup Bayrak, yüklü parası olan insanlara zor sunumlar yapmak zorunda kaldığını söyledi. Bayrak, şöyle devam etti: “Başlarda kurmuş olduğum şirketi kapattığım zamanlar da oldu. Ama asıl isteğimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Doğru insanları doğru amaçlar için bir araya getirmek istedim ve bunu başardığımı düşünüyorum. Girişimci olmak isteyenlere sözüm ‘gerçekten isterseniz, yaparsınız’ . Ama şu var ki, gerçekten ne istediğinize karar vermeniz için önce ne istediğinizi bulmanız gerekir.”

Fikrinizi savunun

Bayrak, iş hayatı süresince birçok dogma ile karşılaştığını ancak bunları aşabildiğini belirterek, “Fikrinizi savunurken dışlanmayı göze alırsanız, bütün dogmaları ezip geçersiniz” dedi. Sistemli düşünmenin girişimcilere mutlaka yön gösterdiğini söyleyen Bayrak, “Sizin girişiminizi sizden başkası hızlandıramaz. Girişimlerin en büyük problemi hayatta kalmak, daha sonra da büyümektir. Ben en çok sizlerden umutluyum. Hiçbir şeyi sorgulamadan kabul etmeyin ve ısrarcı olup tüm imkânları değerlendirin” ifadelerini kullandı.

13/10/2017 – GP


774 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.