Girişimci Kafası

Girişimci Kafası
29.03.2016
1.177
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Girişimci Genç Mühendisler Topluluğu tarafından ‘Girişimci Kafası’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş, Vefa Holding İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Koşkan ile Secretcv.com Kurumsal İletişim Müdürü Elif Büyükak Kunter konuşmacı olarak katıldı.

Özgeçmiş hazırlama hakkında bilgiler veren Elif Büyükak Kunter, “Özgeçmiş hazırlarken kişisel detaylara dikkat etmelisiniz. E-mail alırken adınızla soyadınızla almanız daha iyi olur. Fotoğraf olarak erkeğin ve bayanın uygun bir şekilde fotoğraf koyması gerekiyor. Özgeçmiş de; isim soy isim, kişisel bilgiler, kariyer hedefi, profesyonel deneyim ve referanslar kısmı mutlaka doğru bir şekilde doldurulmalıdır ” ifadelerini kullandı.

Kendinizi yenileyin

Kendi hayat tecrübelerinden kesitler aktaran Yiğit Ateş, “İş hayatında 12 yıldan beri tarımdan hayvancılığa kadar alternatif çalışmalar arasında yer alarak sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım. Sizlere şunu söyleyebilirim ki iş bulmak ve bir meslek edinebilmek için kendinizi geliştirin ve kendinizi yenileyin. Elinizde mesleğiniz olsun ve kendinize mümkün olduğunca zaman ayırın ve buna önem verin” dedi.

Geçmişi geçmişte bırakın

İnsanın başarılı bir girişimci olabilmesi için geçmişini sorgulaması gerektiğini ifade eden Ahmet Koşkan, “Geçmişinizde herhangi bir birikiminiz varsa ve o birikim çerçevesinde kendinize iyi bir strateji oluşturursanız geleceğiniz de bu yönde bir yerlere gelmeye başlayacak. Ama bugün itibariyle geçmişi geçmişte bırakmak bizim için en önemli noktalardan bir tanesi. Başarı, geleceği hayal etmekle olur.  Ya başkalarının icat ettikleri ile yaşarsınız, ya da kendi dünyanız olur” diye konuştu.

Koşkan, “Her yeni bir gün her yeni bir başarı demektir. Hayallerinizi belirli bir strateji içerisinde gerçeğe dönüştürmeniz gerekiyor. Bunun için doğru bir strateji kurmanız lazım. Bu doğru stratejiler; yenidünya üzerinde ya seçilen olacaksınız, ya da seçen insan olacaksınız. Seçilen insan olmak yerine seçen insan olmak sizi bir noktaya getirecek.  Bunun için yetkinliklerinizi geliştirmeli ve hayatınızın geri kalanında kendinize bir şeyler katmalısınız” şeklinde konuştu.

Koşkan, “Eğer hayatta mutluysanız başarılı olabiliyorsunuz. Öğrenciliğinizin kıymetini bilin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.

29.03.2016- BS
1.177 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.