Girişim Hikâyeleri Anlatıldı

Girişim Hikâyeleri Anlatıldı
03.03.2016
686
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ), İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü ve 21 Gün 37 Derece Öğrenci Topluluğu ortaklığı ile “Girişimsel Hikâyeler” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Adıbahçe, İtalyan işi ve Chips and Chicken markalarının kurucusu Bora Taşçıoğlu ile Scorp Üniversite Koordinatörü Ekin Işık Koşar, konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasında iş hayatında güvenilir kişilerle yola çıkılması gerektiğine işaret eden Bora Taşçıoğlu, “İnsanlar bir araya gelip el ele verdiği zaman başaramayacağı hiçbir iş yoktur” dedi. Girişimciliğin hem zor hem de eğlenceli yanları olduğunu anlatan Ekin Işık Koşar ise “Eğer hayatınızda gerçekten istediğiniz ve inandığınız şeyler varsa onların arkasından gitmelisiniz” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Marka olmak güvene dayanır

Geldikleri noktanın temel kaynağının güven olduğunu söyleyen Bora Taşçıoğlu, insanlara güvenin ispatlandığı sürece karşılığında insanlardan olumlu dönütler alınmaya devam edileceğini söyledi. Markalarını oluştururken ‘ne yaparsak daha çok satılır?’ sorusunun cevabını aradıklarını ve bulduklarını anlatan Taşçıoğlu, ürün odaklı büyüme temelli oluşturdukları fastfood konseptiyle gelen tepkimeleri ölçerek ve ürünlerine güvenerek bir marka oluşturduklarını ifade etti. Ülkede gıda sektöründe inanılmaz bir büyüme olduğunu kaydeden Taşçıoğlu, öğrencilere fikri satabilecek özgüvene ve ideallere sahip olmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Girişimcilik en alttan en yukarıya çıkacağınız yoldur

Scorp Üniversite Koordinatörü Ekin Işık Koşar da, 15 saniyelik videolarla herkesin kendilerinden bahsedebildiği bir platform olan uygulamanın hikâyesini öğrencilerle paylaştı. Scorp’un sosyal bir platform olduğunu ve üniversite öğrencilerince kurulduğunu anlatan Koşar, girişimciliğin zor bir yerden, en alttan en yukarıya çıkılan bir yol olduğunu vurguladı. Koşar, “Eğer bir girişimci olacaksanız kendi ortaya koyacağınız iş sizin çocuğunuz olacak. Sizin fikirleriniz, girişimleriniz ve o girişime destek verenlerin o girişimlerden asla ümidini kaybetmemesi sayesinde ayakta kalır, bunlar yalnızca size bağlı. Asıl önemli olan şey herkesin kendi aklında olan fikirleri gerçeğe dönüştürmek ve siz o fikirlerinizi gerçeğe dönüştürürken hiç kimsenin bunu kötülemesine ve vazgeçirmesine izin vermeyin, ideallerinizden vazgeçmeyin’’ şeklinde konuştu.

Programda SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, güz döneminde onur belgesi alan Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencilerine belgelerini takdim etti.

03-03-2016 / BS
686 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.