GEPS Projesi’ne Katılan Gençler Çanakkale’de

GEPS Projesi’ne Katılan Gençler Çanakkale’de
23.05.2014
607
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile finanse edilen ve yürütücülüğü Sakarya Üniversitesi tarafından yapılan “Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi (GEPS)” projesi kapsamında şehitler diyarı Çanakkale’ye gezi düzenlendi.

Gelibolu Yarımadası’na yapılan geziye, GEPS projesinde yer alan katılımcı gençler, projeye gönüllü destek veren Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencilerinden 150 kişi, proje ekibinde yer alan akademisyenler ile proje ortağı kurum temsilcileri katıldı. Çanakkale savaşlarının cereyan ettiği milli tarihimizin onuru olan topraklara yapılan bu ziyarette, Çanakkale şehitlerimiz ve Soma’daki 301 şehidimiz için dua edildi.

Mart ayında başlayan GEPS Projesi ile Sakarya’da yaşayan 16- 24 yaş arası 130 genç, SAÜ Merkez Kampüsünde öğretim üyeleri tarafından “kişisel gelişim”, “girişimcilik” ve “mesleki eğitim” içerikli sertifikalı kurs programına katıldı. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’tan edinilen bilgiye göre, projede Kişisel Gelişim Eğitimleri tamamlandı. KOSGEB Girişimcilik eğitimleri ise hafta sonları devam ediyor. Sarıbıyık, KOSGEB Sakarya Hizmet Müdürlüğü ile yapılan protokol neticesinde katılımcılara KOSGEB onaylı sertifikalar verileceğini ve katılımcıların 30 bin Liralık girişimcilik hibe desteğinden faydalanabileceklerini belirtti.

KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Ağustos ayında yoğun bir mesleki eğitim programı uygulanarak katılımcılara Sakarya bölgesinde istihdam şansı yüksek meslek edindirme kursları verileceği öğrenildi.

23/05/2014 – HM


607 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.