GEPS Projesi Tanıtım Toplantısı

GEPS Projesi Tanıtım Toplantısı
06.03.2014
666
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen “Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi Projesi” (GEPS) tanıtım toplantısı, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi Projesi tanıtım toplantısına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Erman Tok ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yaşadığımız çağın hızlı bir değişim ve dönüşüm çağı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ”Kişi kendini kısa bir sürede yenilemezse cahil kalabiliyor. Dünyada değişen iş alanları nedeniyle eğitimciler, öğrencilere yeni şeyler öğrenebilme yeteneği kazandırmalıdır. Artık üniversiteler çevrenin, toplumun sorunlarıyla ilgilenmek zorunda. Üniversite yaptığı işi önce kendi çevresine, toplumuna açmalıdır’’ diye konuştu.

GEPS projesinin temel amacı, bölgedeki gençlerin bilinçli, sağlıklı, öz güveni yüksek, beceri ve yeteneklerini sürekli geliştiren bireyler olarak toplumsal yaşamın tüm aşamalarına etkin katılım sağlamalarına yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu ifade eden Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD, İŞKUR, SEDER, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve üniversitemizde bulunan öğrenci topluluğuyla birlikte kişisel gelişim eğitimleri ve meslek eğitimlerini birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Proje kapsamında diksiyon eğitimi, mülakat teknikleri ve özgeçmişi hazırlama eğitimi, ofis programları, pratik İngilizce eğitimi, telefonda konuşma becerileri, satış ve pazarlama eğitimleri gibi birçok kişisel gelişim eğitimleri olacağını anlatan Prof. Dr. Sarıbıyık, “Mesleki eğitim olarak da bilgisayarlı otomobil arıza tespit ve bakımı, robot programı ve tasarımı eğitimi, bilgisayar destekli tasarım eğitimi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projelerine çok büyük önem verdiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, “Bu kurs eğitimlerinin sonunda alacağınız sertifikalar iş hayatınıza çok fayda sağlayacaktır” dedi.

Ekonomik kalkınmanın önündeki en büyük engelin istihdam sorunu olduğunu söyleyen MÜSİAD Başkan Yardımcısı Erman Tok, “Bu proje sayesinde nitelikleri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri güncelliğini yitiren işsizlerimiz için iş bulma umudu ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

06/03/2014 – GG
666 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.