Gençlik Demek Yaratıcılık Demektir

Gençlik Demek Yaratıcılık Demektir
06.11.2014
686
A+
A-

Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yayınoğlu Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim öğrencilerine yaratıcılık dersi verdi.

1974-1984 yılları arasında TRT İstanbul Televizyonu yönetmenliği yapan Mehmet Yayınoğlu, TRT’deki işini bırakma nedenini yaratıcılığının bittiği şeklinde açıklarken, “Yaratıcılık bittiğinde o işten ayrılmalısınız. Bir süre sonra üretken olamazsınız” dedi.

Yaratıcılıkta birinci kural niyetli ve istekli olmaktır diyen Yayınoğlu, “Problemin ne olduğunu bilmek, bildikten sonra araştırmak önemlidir. Araştırma sırasında ufak eskizlerle başlar, son aşamada ise yaratıcılığımızla ürünü ortaya koyarız” dedi. Yayınoğlu sözlerine, “ Gençlik demek, yaratıcılık demektir. Yaratıcılığı en iyi gençler ve gençlik umudunu kaybetmeyen insanlar yaparlar” şeklinde devam etti.

Film yapım sürecinden de söz eden Yayınoğlu, “Film yapım süreci kilim dokumak gibidir. İlmek ilmek dokursunuz. Çünkü seyirci profesyoneldir bizlerse amatörüz. Onlar kendi kafalarında kurar bizler yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.

Sektörde yaratıcılıklarını nasıl kullanacakları yönünde öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yayınoğlu’nun söyleşisi iki saat sürdü.

06/11/2014 – BD


686 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.