Gençlerle Geleceğe Yürüyüş

Gençlerle Geleceğe Yürüyüş
17.02.2015
695
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte gençlere yönelik yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Gençlik Projeleri Destek Programları” kapsamında Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu’nun ‘Gençlerle Geleceğe Yürüyüş’ projesi başlıyor.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Genç, “Gençlerle Geleceğe Yürüyüş projemizin amacı,  Sakarya’da eğitim sürecindeki dezavantajlı ve sorunlu gençlerin eğitim ve spor yoluyla zararlı alışkanlıklardan koruma; sosyal, kültürel ve bilimsel aktiviteler yoluyla da eğitim sürecine ve hayata katılımlarını artırmak ve onları algı düzeyi yüksek gençler ile kaynaştırıp sosyal alana dâhil etmek, uyum ve gelişim süreçlerini sağlıklı sürdürmek ve sosyal bir birey haline getirmektir” dedi. Ayrıca, farklı alanlarda da etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Yusuf Genç, “Dezavantajlı gençler ve ailelerine proje kapsamında ortaya konulacak etkinlikler ve eğitimlerle daha iyi koşullar sunmak, sorumluluk duygularını geliştirmek, zekâlarını daha aktif kullanmalarına rehberlik etmek ve toplumsal aidiyet duygularını güçlendirecek faaliyetlerde bulunmak, teknoloji ve madde bağımlılığı gibi gençleri olumsuz etkileyen faktörlerin bu tür etkinliklerle farkına varmalarını sağlamak olacak” dedi.

Proje kapsamında öğrencilere ve ailelerine yönelik etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Doç. Dr. Genç, “Ailelere yönelik olarak ergen iletişimi, sosyal sorumluluk, madde bağımlılığıyla mücadele ve madde bağımlılığına karşı farkındalık, teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları; öğrencilere yönelik olarak da madde bağımlılığıyla mücadele, teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları, değerler eğitimi, stres yönetimi, başarılı olmanın yolları konulu eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Doç. Dr. Yusuf Genç, proje ile Sakarya’da eğitim gören sorunlu ve dezavantajlı 130 öğrenciyi, Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllü olarak seçilmiş 30 adet eğitim düzeyi yüksek, sanat, sportif, bilimsel ve sosyal yönleri yüksek genci bir araya getirerek, sorunlu ve dezavantajlı öğrencilere, SAÜ öğrencilerinin rol model olmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

17/02/2015- MA


695 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.