Genç Sanatçılar Ödüllendirildi

Genç Sanatçılar Ödüllendirildi
27.11.2015
1.812
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından  Gizem Frit A.Ş’nin desteği ile bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’nın kazananları belli oldu.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit Amfisi’nde düzenlenen ödül törenine, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Besim Dellaloğlu, Gizem Frit Firması Seramik Bölümü Satış Müdürü Ertay Akcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Doç. Dr. Buket Acartürk, jüri üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’nın üniversite ve sanayinin ortak projelerde bir araya gelmesi açısından önemli bir proje olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Delalloğlu, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ödül alan öğrencileri tebrik ediyorum dedi.

Yarışmada ödül alan öğrencileri kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Gelenekselleşen ve artık uluslararası boyut kazanan Gizem Frit Seramik Yarışması’nda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Genç sanatçıları destekleyen böylesi önemli bir yarışmanın yıllar boyunca devam edeceği inancındayım” diye konuştu.

Yoğun iş programı dolayısıyla ödül törenine katılamayan Gizem Frit Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ballık yolladığı mesajda,” Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Gizem Frit Seramik yarışmasının amacı, genç seramik sanatçı adaylarını desteklemek ve çağdaş seramik sanatına katkıda bulunmaktır. Bu düşünceyle,  6 yıl önce ilk seramik yarışmamızı Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin desteğiyle düzenledik. İsmi sadece Seramik Yarışması olan bu etkinliğimiz, bugün uluslararası niteliktedir. Gün geçtikçe uluslararası platformlarda, çağdaş seramik sanatçıları arasında, katılması önerilen önemli seramik yarışmaların arasına girmiştir. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek isterim. Yarışmada derece alan sanatçılarımız da ayrıca kutluyorum” ifadelerini kullandı.

6. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’nda ödül alanlar şöyle;

Artistik alanda başarı ödülü 9 Eylül Üniversitesi’nden Fidan Tonza

Endüstriyel alanda başarı ödülü Anadolu Üniversitesi’nden Şennur Şensoy

Artistik alanda mansiyon ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Seray Keloğlu

Artistik alanda mansiyon ödülü Sakarya Üniversitesi’nden Hülya Sözer

Artistik alanda mansiyon ödülü Uşak Üniversitesi’nden Selim Çınar

Endüstriyel alanda mansiyon ödülü Sakarya Üniversitesinden Betül Tomor

Endüstriyel alanda mansiyon ödülü Anadolu Üniversitesi’nden Emre Koç

Endüstriyel alanda mansiyon ödülü Sakarya Üniversitesi’nden Tunahan Pekdemir

26/11/2015 – MA
1.812 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.