Genç Girişimcilik Kongresi Sakarya Paneli Başladı

Genç Girişimcilik Kongresi Sakarya Paneli Başladı
01.11.2011
570
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu (SAÜSİ) ve Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi işbirliği ile düzenlenen 3. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi Sakarya Paneli  başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panelin ilk gün konuğu Kardemir AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel oldu.

Fadıl Demirel, konuşmasının ilk bölümünde Kardemir AŞ hakkında bilgiler verdi. Kardemir’in Türkiye’nin ilk entegre demir çelik fabrikası olduğunu dile getiren Demirel “Uzun mamulde cevhere dayalı üretim yapan tek kuruluş Kardemir’dir. Türkiye’de demir çelik sektörü,  Karabük, Ereğli ve İskenderun’da başlamıştır. Günümüzde Kocaeli ve Bursa’da demir çelik sektörü çok gelişmiştir. Dünyada 10. , Avrupa’da 2. sıradayız. Türkiye’de ray yapan tek demir çelik fabrikası biziz” dedi.

Değişimin kaçınılmaz bir olgu olduğunun altını çizen Demirel önemli olanın değişimi iyi yönetmek olduğunu ifade etti. Demirel şunları kaydetti: “Ülkemize ve bölgemize baktığımızda çok yoğun bir şekilde gelişmekte ve değişmektedir. Önemli olan bu değişimi yönetmektir. Yönetici değişimi yönetir. Bu yüzden değişmeyen yöneticiyi değiştirin. Çağa ayak uydurmak zorundayız. Değişim risklidir, değişimin yönü belli değildir. Kendinizi doğru stratejilerle yönetin sonra başkalarını yönetmeye kalkın. Bundan dolayı da çoğu yönetici değişmekten çekinir. Değişime evet ancak değerlerimizi kaybetmemeliyiz. Değerlerini koruyan ülkeler, her şekilde kendini geliştirebilirler. Manevi kavramlarımızı maddi kavramlarınızdan üstün tutun. Yurt sevgisi, aile sevgisi, inançlarımızı baş köşeye koyun. Siz önce hayatınıza çalışmayı oturtun. Çalışarak başaramayacağınız hiçbir şey yok.”

Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi (UGGK), 2 yılda bir Genç MÜSİAD tarafından Türkiye’de düzenleniyor. Her yıl farklı bir konunun ele alındığı kongrenin bu yılki konusu ‘değişim’ olacak. Dünyanın bir çok ülkesinden binlerce genç işadamının, girişimcinin, yazarların ve akademisyenlerin katıldığı UGGK,  9-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi, Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu (SAÜSİ) işbirliği ile UGGK kapsamında düzenlenen Sakarya panelinin 2 Aralık Çarşamba günkü programında Sakarya MÜSİAD Genel Başkanı Halit İnci, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Abdulsamet Temel, Genç MÜSİAD Sakarya Şube Genel Başkanı Ahmet Zahit Elmas ve Arçelik Üretim Müdürü Metin Bilgili konuşacak.

Panelin tüm oturumlarına katılanlara ücretsiz katılım sertifikası verilecek.

 

01/11/2011 – Nurcan Ünlü

 
570 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.