Genç CEO’lar Kampüste

Genç CEO’lar Kampüste
21.04.2017
549
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu tarafından “Genç CEO’lar Kampüste” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Oriflame’dan Mert Yıldız ve Elçin Yıldız ile Varyap İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Umut Yakar konuşmacı olarak katıldı.

Ürün satmak insanı geliştiriyor

Etkinlikte konuşan Elçin Yıldız, firmaların sundukları vaatlerin ne kadarını yerine getirdikleri ve isteklerini karşılayıp karşılamadıklarının önemli unsurlar olduğunu belirtti. Ürün satmanın insanı çok geliştirdiğini söyleyen Yıldız, “İnsanlarla birebir iletişime girmek ve bu insanların çok farklı karakterde olması, insanı tecrübe sahibi yapıyor. Kendisini yetiştirmesine de olanak sağlıyor. İkna etmek çok büyük bir yetenek. Tabi bunun yanı sıra şirketlerin de eğitim vermesi önemli” dedi.

Şirket içi devamlılık önemlidir

Umut Yakar ise şirketlerde hissedarlar ve hissedarların konumu hakkında bilgiler aktardı. Yakar, “Hissedarların, şirket içinde koydukları para kadar sorumluluğu vardır. Ama yönetim kurulunun sorumluluğu sınırsızdır. CEO’lar kar etmek için değil, sürdürülebilir bir kar elde etmek için çalışmalıdır. Ancak böylelikle başarılı olabilirler. Bunun yanında işini doğru yapmalı, insan ilişkileri de kuvvetli olmalıdır” diye konuştu.

Konuşmasında özgeçmişlerde dikkat edilmesi gereken hususlara da yer veren Yakar, “En önemlisi bir şirkette, bir iş yerinde devamlılık olmasıdır. Bir iki sene içinde iş değiştiren çalışanlar çok fazla tercih edilmezler. Çünkü bu kişi iş yerine uyum sağlayamayan, işinde başarılı olmayan bir insan profili çizebilir. O yüzden çalıştığınız bir firmada devamlı olmaya, firma içinde yükselmeye gayret edin” ifadelerini kullandı.

Program sonunda konuşmacılar katılımcıların yönelttiği soruları cevapladı.

21-04-2017 / Cansu Evcim
549 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.