Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Kuruldu

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Kuruldu
06.04.2015
747
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETAM) kuruldu.

Sağlık Bakanlığının ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından üniversiteler uygulama ve araştırma merkezi kurmak için harekete geçti. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) de Türkiye’nin ilk Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları merkezlerinden birisini kurdu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan merkez geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin, hastalıkların teşhis ve tedavisi ile hastlalıklardan korunma amaçlı uygulanmasını sağlamayı hedefliyor. Merkez, ayrıca geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleriyle ilgili olarak tıbbi, teknik, ekonomik, hukuki ve diğer alanlarda araştırma, eğitim ve tanıtım yapmayı amaçlıyor.

Merkezin geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda önemli bir açığı kapatacağına işaret eden SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, amaçlarının bu alanın istismarının önüne geçmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akdemir merkezin yapacağı faaliyetlerle ilgili şu bilgileri verdi: “GETAM, Sağlık Bakanlığınca kabul edilmiş olan geleneksel ve tamamlaycı tıp yöntemlerini araştırmayı, uygulamayı ve eğitimini vermeyi amaçlıyor. Bunun yanısıra bilimsel araştırma projeleri, sempozyum, panel vb. çalışmalar desteklenecek. Sağlık alanında eğitim gören öğrencilere geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını tanıtmak, bu konuda toplumsal bilinci artırmaya yönelik çalışmalar yapmak yine merkezin faaliyetleri içinde olacaktır”

06/04/2015 – HAY


747 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.