Geleceğin Öğretmenleri Yemekte Buluştu

Geleceğin Öğretmenleri Yemekte Buluştu
25.11.2015
710
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde ‘24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri’ çerçevesinde bir program düzenlendi.

SAÜ Personel Yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve geleceğin öğretmen adayı eğitim fakültesi son sınıf öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Karahan, “Eğitim Fakültesi olarak 2014 yılında Türkiye’deki eğitim fakülteleri arasında üçüncülüğümüzü bu yıl ikinciliğe yükseltmenin verdiği sorumluluk anlayışıyla siz öğrencilerimize akademik anlamda en iyi eğitimi sağlamaya çalışmaktayız. Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen Rektörlüğümüze, Sakarya ve Hendek’teki mülki,  idari amirlere ve kurumlara teşekkür ediyorum “dedi.

Fakülte yönetimi olarak fiziksel koşuları ve gerekli donanım çalışmalarını hızla sürdürdüklerini dile getiren Prof. Dr. Karahan, “Zaman geçtikçe, her alanda ilerlemeler olmakta, şartlar değişmekte ve ihtiyaçlar artmaktadır. Şartlar gereği oluşan bu ihtiyaçlara elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Fakültemizde çift anadal programlarını başlattık. PDR, özel eğitim ve sınıf öğretmenliği gibi bölümlerimizden mezunlarımızın tamamına yakını MEB tarafından atanmış durumda” diye konuştu.

Öğretmen adayı öğrencilere seslenen Prof. Dr. Karahan, “Öğretmenler Günü’nü öğretmenlerin fedakarlıklarının hatırlandığı gün olmaktan çıkarılması gerektiği düşüncesindeyim.  Bu mesleği seçmenin haklı gururunu taşımanızı, sorumluluk bilincinizi tazelemenizi, yeni nesilleri eğitirken günümüz ve geleceğin koşulları içinde farkındalığınızı arttırmanızı sizden istiyorum” şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi’nin, Türkiye’deki eğitim fakülteleri arasında ikinciliğe yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Elmas, “Bu başarıların çalışmaların devamını diliyorum. Program öncesi öğrencilerimizle sohbet etme fırsatı buldum yüzleri gülüyor. Bu enerjinizin, coşkunuzun bundan sonra ki meslek hayatınızda sizlerle işlerinize yanmasını diliyorum. Çok başarılı, çok geleceğe aydınlık nesiller yetiştirerek, ülkemize geleceğine yön vereceksiniz. Bu dileklerimle öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi.

Tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının Öğretmenler Günü’nü kutlayan Vali Hüseyin Avni Coş, “Türkiye Cumhuriyeti devleti çok kısa sürede küresel bir güç olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin küresel bir güç olması, dünyadaki 200 devlet arasında ilk 5’te yer alan bir devlet olması toplumumuzun bütün fertlerinin çalışmasıyla ve bu hedefe odaklanmasıyla mümkündür. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde en büyük görev ve sorumluluk öğretmenlerimize, öğretim kadromuza gençlerimizi yetiştiren, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren eğitim ordumuzdur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Elmas ile Dekan Karahan Vali Hüseyin Avni Coş’a plaket ve hediye takdim etti. Programın sonunda tüm öğrenciler ‘Öğretmen Marşı’nı söylediler.

25/11/2015 – MA
710 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.