Gazze: Bugünü ve Yarını

Gazze: Bugünü ve Yarını
28.10.2014
1.094
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında “Gazze: Bugünü ve Yarını” konulu bir konferans düzenlendi.

Multeka Lugatu’t-dat Dil Kulübü tarafından geçtiğimiz öğretim yılında düzenlenen Suriye programının ardından, İslam dünyasının kanayan bir diğer yarası Gazze ile ilgili düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Gazze’den canlı bir tanık, Sâdık eş-Şehîd ve eşi katıldı.

Gazze’nin dünya üzerindeki yeri, yapılan işgal ve halkın durumu ile ilgili slayt gösterisi eşliğinde bir sunum yapan Sâdık eş-Şehîd, Gazze’nin son sekiz yıldır İsrail’in işgalinin altında olduğunu ve Gazze’ye 3 kez saldırı yapıldığını dile getirdi. İlk işgalin 2008 yılında 22 gün süreyle sürdüğünü, ikincisinin 2012 yılında ve üçüncüsünün ise 2 ay önce olduğunu hatırlatan eş-Şehid, son işgalin en uzun ve en şiddetli işgal olduğunu, 51 gün sürdüğünü ve 2 bin 200’den fazla şehidin olduğunu ifade etti. Eş-Şehid, slaytlar eşliğinde, Gazze’den çekilmiş fotoğraflarla, oradaki durumu bütün gerçekliğiyle ortaya koymaya çalıştı.

Gazze için dua edilmesi, anlatılanların, bilmeyenlere de ulaştırılması ve İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiğini belirten Sâdık eş-Şehîd, özellikle boykotun gerçek manada gerçekleşmesinin İsrail’in ekonomisine büyük zarar vereceğini söyledi. Daima Gazze’nin yanında olduğundan dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini sunan Sâdık eş-Şehîd, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konferans, öğrencilerle soru cevap bölümünün ardından hediye takdimi ve Multeka Lugatu’t-dat grubunun tanıtım slaytı ile sona erdi. 


1.094 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.