Gazetecilik Bölümünden Sektöre 7+1 Çıkarması

Gazetecilik Bölümünden Sektöre 7+1 Çıkarması
01.02.2019
2.638
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencileri, medya sektörünün önde gelen markalarında staj yapacak.

Sektörle yapılan işbirliği sayesinde 40’a yakın öğrencisini önde gelen markalara yerleştirmeyi başaran SAÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü, bu yıl sonunda ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor. Gazeteci adayları, son dönemlerini National Geographic ve Vogue gibi dünya markalarının yanı sıra NTV, CNN Türk, Star TV, Hürriyet, Sabah gibi ulusal ekollerde tamamlayacak.

Deneyim kazanacaklar

Üniversite ortak seçmeli dışında ders yüklerini tamamlayan gazetecilik öğrencileri, bahar döneminde 7 + 1 kapsamında kampüste değil, sektörde olacaklar. Bölümün ve öğrencilerin kişisel çabaları sonucunda öğrencilerin birçoğu, önemli markalarda staj yapmaya hak kazandı. Zorunlu mesleki uygulama kapsamında sektörün önde gelen kurumlarında staj yapacak gazetecilik adayları, 4 Şubat Pazartesi günü kurumlarında olacak.

Televizyon haberciliği alanında deneyim kazanmak isteyen 4 öğrenci NTV Haber Merkezi’nde, 2 öğrenci CNN Türk’te, 2 öğrenci Kanal D’de, 2 öğrenci TRT’de ve birer öğrenci de Star TV ve Kanal 7’de görev alacak.

Gazete deneyimi kazanmak isteyen 4 öğrenci Hürriyet Gazetesi bünyesinde, 2 öğrenci Sözcü Gazetesi’nde ve 1 öğrenci de Sabah Gazetesi’nde haber yarışına katılacak.

Dergicilik alanında ilerlemek isteyen öğrenciler ise dünya markaları National Geographic ve Vogue dergileri ile Group Medya’nın seçkin markalarında deneyim kazanacaklar. Bir öğrenci de Sakarya markası olan ancak ulusal anlamda sektörün lideri Plant Dergisi’nde görev alacak.

Yerel medyada mesleğe adım atmayı planlayan öğrenciler ise Yeni Sakarya, Sakarya Yenihaber, Sakarya Yenigün, Bizim Sakarya, Adapazarı Akşam Haberleri ve Gerçek Ereğli gibi bulundukları kentin duayenlerinin yanında çalışacaklar.

Kurumsal iletişimde kariyer planları yapan 3 öğrenci de Üsküdar Belediyesi ve SAÜ İletişim Koordinatörlüğü’nde görev alacak.

01-02-2018 / ST
2.638 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.