Gazali Metafiziğine Giriş Konferansı

26.10.2011

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından “İslam Felsefesi Sorunu: Gazzali Metafiziğine Giriş” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 26 Ekim Çarşamba günü düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kırklareli Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sadık Türker konuk oldu.

Türker, genel anlamda doğu düşüncesi,  özelde de Gazali söz konusu olduğunda oryantalist bakış açısına alternatif olabilecek bir bakış geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Gazali’nin eserlerinin, düşünürün içinde bulunduğu siyasi koşullardan ayrı olarak ele alınamayacağını vurgulayan Türker, bu eserlere bir de bu koşulların göz önüne alınarak tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

26/10/2011 – Haber Merkezi