Gaybın Sırlarını Nasıl Keşfedebiliriz

Gaybın Sırlarını Nasıl Keşfedebiliriz
08.12.2014
790
A+
A-

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Gaybın Sırlarını Nasıl Keşfedebiliriz?” başlıklı bir konferans verdi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda 4 Aralık Perşembe günü düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Beşer, fıkıh çalışmalarına başlamadan önce tasavvufa olan ilgisinden dolayı gaybla ilgili konuları merak ettiğini ve araştırmalar yaptığını belirtti.

Allah dışında kimsenin gaybı bilemeyeceğini ve peygamberlerin de Allah’ın kendilerine bildirdiği kadarını bilebileceğini ifade eden Beşer, temel olarak da Hz. Peygamber’in hayatından bazı örnekler verdi. Beşer, “Gayba ulaşmanın bir yolu olarak ifade edilen rüyaların, bazen salih olmakla birlikte genel itibariyle Bâtıni tarikatlar tarafından kullanılıp pek çok yanlışa yol açması gibi kötü sonuçları olmuştur” diye konuştu. Prof. Beşer, daha sonra ebced ve cifir gibi gaybı bilme yollarının İslam’da yeri olmadığını, Kabala geleneğinin bir taklidi ve İslam’a yansımış şekli olduğunu anlattı. “Kur’an’daki 19 mucizesi” ve “Kur’an’ın Şifresini Çözmek” gibi meşhur olan bazı anlayışları da eleştiren Prof. Dr. Faruk Beşer, konuyla ilgili kendi tecrübelerini de aktararak, konferansın daha çok bir sohbet havasında geçmesini sağladı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Akkuş, konferansın ardından Prof. Dr. Faruk Beşer’e hediye takdim etti.

05/12/2014 – ST


790 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.