Futbolcular Birer Gladyatör

Futbolcular Birer Gladyatör
24.12.2015
1.084
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde konferansa katılan ünlü teknik direktör Yılmaz Vural Futbolun toplum psikolojisini dengeleyen en önemli etkinlik olduğuna dikkat çekerek “İşçi, fabrikatör, zengin ve fakir herkes tuttuğu takımı izlemek için aynı anda aynı statta oluyor. Atılan gole aynı anda sevinip üzülüyorlar. Ben gittiği tüm takımlarda oyuncularıma siz birer gladyatörsünüz diyorum. Bir hafta boyunca hazırlanıp sahada tüm oyuncular güçlerini sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Türkiye ve Avrupa’da Futbol Mantalitesi’ konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ünlü teknik direktör Yılmaz Vural konuk olarak katıldı. Vural kariyerini, Türk futbolunu, Avrupa futbolunu, Türk futbolcuları, Türkiye’de spor eğitimini ve gelecek planlarını anlattı.

Futbolcular birer gladyatör

Teknik adamlık kariyerinin Malatyaspor’da yardımcı antrenörlükle başladığını kaydeden Vural, “Malatyaspor’da yardımcı antrenörlük yaparken iki yıl üst üste en iyi yardımcı antrenör ödülünü aldım. Taraftar isteğiyle takımlara giden bir hoca oldum. Kariyerimin başlarında da hareketli bir antrenör modelim vardı. Şimdi bakarsanız, taraftar artık saha kenarında hareketli antrenör istiyor” dedi.

Futbolun toplum psikolojisini dengeleyen en önemli etkinlik olduğuna dikkat çeken Vural, “İşçi, fabrikatör, zengin ve fakir herkes tuttuğu takımı izlemek için aynı anda aynı statta oluyor. Atılan gole aynı anda sevinip üzülüyorlar. Ben gittiği tüm takımlarda oyuncularıma siz birer gladyatörsünüz diyorum. Bir hafta boyunca hazırlanıp sahada tüm oyuncular güçlerini sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

Türk ve Müslüman olmak yurtdışında antrenörlük yapmak için sorun

Çalışma döneminde en mutlu olduğu anları Sakaryaspor’da yaşadığını söyleyen Vural, “Köln Spor Akademisi dünya çapında. Ben Ankara Spor Akademisini bitirdim. Daha sonra Köln Spor Akademisine gittiğimde bana ‘Sen lise mezunusun’ dediler. Türkiye’de okuduğum üniversiteyi orada kabul etmediler. Orada tekrar okula başladım. Bugün baktığımda iyi ki o dönemde yeniden başlamışım. Benim Türkiye’de okuduğum spor akademisinde bilgilerin 50 yıl geride olduğunu gördüm. Ben çift diplomalı bir antrenörüm” diye konuştu.

Uluslararası başarısı olmayan bir Türk antrenörün yurt dışında çalışmasının mümkün olmadığını dile getiren Vural, “Şu an yurt dışında bir takımla çok anlaşma aşamasındayız.  Anlaşmaya yakınız fakat Türkiye dışında Türk ve Müslüman olmak o kadar sıkıntılı bir durum haline geldi ki sizi benimsemiyorlar. Antrenörlüğünü beğeniyorlar ama karar vermekte zorlanıyorlar” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Yılmaz Vural, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr, Ahmet Vecdi Can’ı makamında ziyaret etti.

24/12/2015 – MA
1.084 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.