Frankfurt Okulu’nun Etkisi Kırıldı

Frankfurt Okulu’nun Etkisi Kırıldı
22.04.2016
863
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından akademik personellere yönelik olarak  “Frankfurt Okulu” isimli etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü tarafından 19 Nisan Salı günü akademik personellere yönelik olarak düzenlediği “Frankfurt Okulu” isimli etkinliğe, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim Dellaloğlu konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Besim Dellaloğlu, Neo-Marksist olarak nitelendirilen ve 1923 yılında Almanya’da kurulmuş olan Frankfurt Okulu hakkında genel bir değerlendirmede bulundu. Frankfurt okulunun genel olarak Marksizm ve Sovyet sosyalizmine eleştirel bir bakış açısıyla ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Dellaloğlu, bu okul mensuplarının, bir yandan kapitalizme karşı, öte yandan Marx’ın sisteminde eksik görülen veya Marx sonrası Marksizm’de yozlaştırılan ve yanlış yorumlanmış kısımları düzeltip özüne döndürme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Dellaloğlu, Frankfurt Okulu’nun 1960’lara kadar çok etkili olduğunu ama daha sonra küresel değişimler karşısında bu etkinin yavaş yavaş kırıldığını söyledi.

22.04.2014 – YC


863 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.