Fotoğraf Yaşamın İçindedir

Fotoğraf Yaşamın İçindedir
23.12.2016
598
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu tarafından “Fotoğrafı Yaşayanlar” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe fotoğrafçı Sefa Yamak ve Mehmet Tiryaki konuk olarak katıldı.

Yaşamın İçinde Fotoğraf

Fotoğrafın, insanın içindeki sanatçı yönünü ortaya çıkardığını ifade eden Mehmet Tiryaki, “Fotoğraf çekmek için, içinizde bir şeyler olması gerekiyor. Sanatçı yönünüzün olması gerekiyor. Bunun bir kırıntısı bile olsa oradan yürüyüp gidebiliyorsunuz. Ayrıca fotoğraf için çok özel zamanlara gerek yok. Fotoğraf yaşamın içinde zaten. Fotoğraf ile yaşayacaksınız, yaşarken fotoğraf çekeceksiniz. Hayatı fotoğraf, fotoğrafla hayat yapacaksınız” diye konuştu.

Sefa Yamak da konuşmasında, fotoğrafın anlarından ve sosyal medyada fotoğraf paylaşımlarından bahsetti. Yamak, “Benim için her zaman ilk önce fotoğrafta ışık ve kompozisyon önceliklidir. Ben her zaman ‘hayat eşittir an’ derim. Onun için ben de bir kompozisyon içinde en önemli ‘an’ı yaşatmaya çalışıyorum.  Önemli olan sizin o anlara nasıl baktığınız ve baktığınızı nasıl yansıttığınızdır. Fakat her fotoğrafçının bir tarzı vardır.  Nereye giderse gitsin o tarzını da yanında taşır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada fenomen olmak kolay

Fotoğrafların sosyal medyada hak ettiği değeri bulamadığını söyleyen Yamak, şöyle devam etti: “Sosyal medyada fenomen olmak kolay. Çünkü takipçilerin büyük bir çoğunluğu fotoğrafın altında yazılanlara pek dikkat etmiyor. Eğer fotoğrafı beğeniyorsa, hemen beğen butonuna tıklayıp takibe alıyor. Ama siz orada hem fotoğrafçı olup hem de yüksek takipçi sayısı oluşturmak istiyorsanız inanın çok zor. Çünkü devamlı iyi fotoğraflar çekip insanlara sunmak zorundasınız. Bir tane bile kötü fotoğraf atma şansınız yok. Takipçi kitleniz sizi onun için takip ediyor. Ama maalesef ki sosyal medya genelinde siyah-beyaz ve portre fotoğrafları hak ettiği yeri bulamıyor. İnsanlar ağırlıklı olarak renkli ve manzara fotoğraflarını daha çok seviyor.”

Ekinliğin sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

22.12.2016- HB
598 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.