Fizik Öğrencileri SAÜ’de Buluşuyor

Fizik Öğrencileri SAÜ’de Buluşuyor
25.06.2012
530
A+
A-

Bu yıl 8.Si düzenlenecek olan “Ulusal Fizik Öğrencileri Kongresi” Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan ‘Ulusal Fizik Öğrencileri Kongresi’ne, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ev sahipliği yapacak. SAÜ Fizik Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik 24-30 Haziran 2012 tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Her yıl, farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen “Ulusal Fizik Öğrencileri Kongresi” bu yıl SAÜ’de gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ulusal çapta en büyük öğrenci kongresini gerçekleştirmeye hazırlanan SAÜ Fizik Topluluğu’nun organize ettiği kongrede, şimdiye kadar 30 farklı üniversiteden katılım sağlanacağı belirtildi.

Kongre kapsamında Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, TÜBİTAK Eski Başkanı Prof. Dr. Namık Kemal Pak, Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ömer Yavaş, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tomak, Türk Astronomi Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Ethem Dermen ve Sakarya Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Okur gibi bilim dünyasının pek çok yerli ve yabancı isimleri bir araya gelecek.

Kongre’nin Bilim Kurulu’nda ise SAÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyelerinin yanı sıra Ankara Üniversitesi’nden emekliye ayrılan Prof. Dr. Ethem Derman ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Karabacak yer alacak.

22/06/2012 – YC

 
530 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.