Fikriniz Girişiminiz Olsun

Fikriniz Girişiminiz Olsun
27.07.2015
1.445
A+
A-

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı çağrısı açıldı.

TÜBİTAK tarafından önümüzdeki üç yıl sürecek olan; başvuruların toplanması, değerlendirilip seçilmesi, eğitim, mentorluk ve ön kuluçka hizmetlerinin verilmesi, panellerle TÜBİTAK’a hibe için başvurabilecek projelerin belirlenmesi görevlerini uygulayıcılara devretmek için bir çağrı açtı.

Sabancı Üniversitesi ile Sakarya Teknokent paydaşlığı ve Ege Üniversitesi İdeEge TGB, Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi ÜSAM ile BiGG-SEA Projesi’ne uygulayıcı olmaya hak kazandı.

BiGG-SEA Projesi kapsamında 25 ilde, girişimci adaylarına iş fikri oluşturmada, iş planı hazırlamada ve Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’na başvuru yapılması konusunda destek sağlayarak, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri “ücretsiz” desteklenecek.

Üç yılda 2000’den fazla girişimciye ulaşmak, 1200’den fazla girişimciye eğitimler vermek, 300’den fazla iş planı başvurusuna destek olmak hedeflenen projeye, üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun veya 2. aşama başvuru tarihi 1 Ekim 2015’e kadar mezun olabilecek, üniversitelerin herhangi bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezun kişiler, doktora ve üstü unvana sahip kişiler hariç 01.01.2015 tarihi itibariyle 45 yaşından gün almamış olan, daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında sermaye desteği almamış olan, Başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almayan kişiler başvurabilecek.

ADAPTTO Girişim Atölyesi Sizi Destekliyor

TÜBİTAK tarafından seçilmiş resmi bir uygulayıcı olan BiGG-SEA 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında ADAPTTO yenilik odaklı teknolojik fikir sahibi girişimcileri, yalın girişim ve pazar geliştirme metodolojilerine dayalı farklı mekanizmalarla desteklemek; iş fikrinin teknik ve pazar doğrulaması gerçekleştikten sonra hazırlanacak bir iş planı ile girişimcinin ticarileşme yolculuğu boyunca ona eşlik etmek üzere eğitimler verecek girişimcilerin girişimlerini hayata geçirmeleri için destek sağlanacak.

Girişimcilere iş modelleme, mentorluk hizmetleri sağlayan ve iş fikrinden iş planına giden süreçte girişimciye destek sağlamak adına TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında 5 Ağustos 2015 saat 14.00’te bilgilendirme toplantısı, 12 Ağustos 2015 saat 14.00’te Sakarya Teknokent’te eğitim gerçekleşecek. İş fikrine sahip girişimciler bilgilendirme toplantısı ve eğitime katılarak hem fikrin uygulanabilirliğini hem de fikri test etme imkânı elde edebilecek. Eğitim hakkında detaylı bilgi ve başvuru için; www.adaptto.net tıklayınız.

http://adaptto.net/104/duyurular/107/tubitak-1512-girisimcilik-asamali-destek-programi-bilgilendirme-ve-egitim#14728662
1.445 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.