Fıkıh Mezhepleri ve Biz

08.03.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Kulüp Mefkure öğrenci topluluğunun katkılarıyla, Doç. Dr. Soner Duman tarafından “Fıkıh Mezhepleri ve Biz” konulu konferans gerçekleştirildi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Soner Duman, konuşmasına mezheplerin sadece fıkhı ilgilendiren bir mesele olmadığını, tarihi, sosyolojik, psikolojik ve benzeri birçok boyutunun olduğunu belirterek başladı. Doç. Dr. Duman, mezhep kavramını luğavi ve terimsel açıdan ele aldıktan sonra, mezheplerin oluşumunu doğuran tarihi faktörlerden bahsetti. Duman, daha sonra “Bir başka mezhebin görüşüyle amel edilebilir mi?”, “Mezhep değiştirmek mümkün mü?” ve “Bir mezhebe tabi olmak zorunda mıyız?” gibi birçok kişinin merak ettiği sorulara cevap verdi. Konferans, dinleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Program, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Abdullah İnce tarafından Duman’a hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

08-03-2017 / ST