Festival Bugün ‘Sevgililere Özel’

Festival Bugün ‘Sevgililere Özel’
14.02.2012
721
A+
A-

Play ÜnifilmFest devam ediyor. Festivalin bugünkü programı sevgililer gününe özel oluşturuldu.

İlgiyle takip edilen ‘ÜniFilmFest’ üniversiteler arası film festivali, 14 Şubat Salı (Bugün) sevgililer günü özel programıyla izleyicilere doyumsuz bir Sevgililer Günü yaşatacak. Aşk, sevgi, kıskançlık, tutku ve ayrılık gibi temaların yoğun işlendiği ‘Beni Asla Bırakma, Atlıkarınca, Benim Adım Aşk’ filmlerinin gösterileceği bugünkü program atölye çalışmalarıyla da sinema dünyasını Sakarya Üniversitesine taşıyor.

Beni Asla Bırakma

İlk filmimiz ilginç konusu ile ‘Beni Asla Bırakma.’ Ruth, Kathy ve Tommy çocukluktan beri arkadaşlardır. Yetimhanede birlikte büyüyen bu üç arkadaşın hayatları sıradan görünmektedir. Büyüdüklerinde ve diğer insanlarla ilişkiler kurduklarında bir şeylerin ters gittiğini anlarlar ve hayatlarını derinden etkileyecek gerçekle yüz yüze kalırlar: Bu üç kişi, diğer insanlara organ sağlamak için üretilmiş klonlardan ibarettir. Bu gerçekle yaşamak ne kadar kolay olabilir?

Japon asıllı İngiliz yazar Kazuo Ishiguro’nun aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan; yönetmenliğini Mark Romanek’in üstlendiği filmin başrollerini Keira Knightley, Carey Mulligan ve Andrew Garfield paylaşıyor. Bu arada filme ilham veren kitabın Time Dergisi tarafından 1923-2005 yılları arasında ‘İngilizce Olarak Yazılmış En Etkileyici 100 Roman’dan biri olarak seçildiğini de ekleyelim.

İstanbul Film Festivalinde de ilgiyle karşılanan film, Sevgililer Gününe özel gösterimiyle 15.00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyicilerle buluşuyor.

Altın Portakal Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü: ‘Atlıkarınca’

Bugün gösterilecek diğer bir filmimiz genç ve yetenekli, yönetmen ve oyuncaların yer aldığı ‘Atlıkarınca.’

Erdem, Sevil ve çocukları Edip ve Sevgi’nin küçük bir kasabada süren yaşamları, Sevil’in annesinin felç geçirmesi sonucu İstanbul’a taşınmalarıyla değişmeye başlar. Aradan geçen on yıl içinde Edip yatılı okula gitmiş ve evden uzaklaşmış, Erdem ise hala her zaman ulaşmak istediği iyi bir yazar olma hayalinin peşindedir.

Sevgi’nin ani bir şekilde değişen tavırlarını, içine kapanmasını ve mutsuzluğunu fark eden Sevil evde yaşanan bazı olayları sorgular ve kapalı kapılar ardındaki karanlık sırrı keşfeder. Söylenemeyenler, çocuklukta açılan yaralar, suskunluklar bir gün çatlaktan sızmaya başlayınca oluşturduğu girdap da bütün aileyi paramparça eder.

Erdem’in beklenmedik ölümü bu cehennemden kurtulmaları için yeterli olacak mıdır? Yoksa ailenin her üyesi hayatları boyunca tek başlarına taşımak zorunda kalacakları gerçeklerle baş başa mı kalacaklardır?

Antalya Altın Portakal film festivalinde ‘En İyi Senaryo Ödülü’ ve Zeynep Oral’ın ‘Behlül Dal Jüri Özel Ödülü’  aldığı ‘Atlıkarınca’ 17:00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde.

Benim Adım Aşk

Bugün Sevgililer Gününe özel son filmimiz ‘Benim Adım Aşk.’ Sevgi, aşk ve tutku gibi temaların yoğun olarak işlendiği bu filmin konusu, zengin bir İtalyan ailesine mensup Rus bir kadının monoton hayatı ve aşkla buluşmasını anlatıyor.

Milan’ın ileri gelenlerinden olan Recchi ailesi için her şey, sahip oldukları şirketin hisselerini Tancredi ve oğlu Eduordo Jr. arasında bölüşme kararıyla başlar. Eduordo’nun aslında başka planları vardır, yetenekli bir şef olan Antonio ile birlikte bir restoran açmayı düşünmektedir. Tancredi’nin eşi ve Eduordo’nun annesi Emma’nın hayatı dolaylı olarak bu kararla değişir.

Bir Rus göçmeni olan ve İtalya’daki yaşama uyum sağlamaya çalışan Emma’nın tüm düzeni, Antonio’ya aşık olması ile bozulur. Bu tutkulu aşk hikayesi, tüm ailenin dengelerini alt üst edecektir. Her şeye sahip gibi görünen ama oldukça monoton bir hayatı olan Emma’nın aşık olması ve adeta kendini yeniden bulması üzerine işlenen etkileyici bir film.

En iyi Kostüm dalında Oscar alan film, daha pek çok film festivalinden ödüller aldı. Benim Adım Aşk filmi, Sevgililer Gününe özel gösterimiyle SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 20:00’de izleyiciyle buluşuyor.

14/02/2012 – AB
721 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.