Felsefe Öğrencileri Kongresi

Felsefe Öğrencileri Kongresi
30.04.2012
491
A+
A-

Türkiye Felsefe Öğrencileri Kongresi Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

12 yıldır aralıksız devam eden ‘Türkiye Felsefe Öğrencileri Kongresi’ne Sakarya Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluluğu organizasyonuyla 20-22 Nisan tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye 33 üniversiteden 600 öğrenci katıldı.

Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluluğu organizasyonunda 20-22 Nisan 2012 tarihlerinde ”Geleceğin Felsefesi, Felsefenin Geleceği” ana başlığıyla gerçekleşen kongreye; Muş Alparslan Üniversitesi’nden, Mimar Sinan Üniversitesi’ne, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Akdeniz Üniversitesi’ne, Malatya İnönü Üniversitesi’nden, Boğaziçi Üniversitesi’ne, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden, Ege Üniversitesinden, Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne, Sakarya Üniversitesi’nden Galatasaray Üniversitesi’ne kadar tam 33 üniversite ve böylelikle Türkiye’nin dört bir yanından gelen felsefe gönüllüsüyle yaklaşık 600 öğrenci katılım sağladı. Bu yönüyle 12. Türkiye Felsefe Öğrencileri Kongresi 2012 yılının ulusal en büyük sosyal bilimler kongresi ve ulusal en büyük öğrenci kongresi unvanını kazanmış oldu.

Üç gün boyunca aynı anda iki salonda, on bir başlıkta, otuz oturumda, yetmiş dokuz bildiriyle gerçekleştirilen kongrede, salonlar her oturumda tıklım tıklımdı doluydu. Bu yönüyle kongrenin “geleceğin felsefesi için geleceğin filozofları Sakarya’da” sloganındaki haklılık gözler önüne serildi.

12. Türkiye Felsefe Öğrencileri Kongresi’nin interaktif bir kongre havasına büründüren Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluğu hazırladıkları kongre programıyla üç gün boyunca oturumlarda bildiriler için en az yarım saatlik bir tartışma aralığı bıraktı. Böylelikle katılımcılar ve sunumlarını gerçekleştirenler arasında tam da pratik anlamda ‘felsefe yapmak’ dediğimiz faaliyet üç gün boyunca doyumsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Bütün oturumlarda, özgür, hür, saygın ve tahammülü katılımcılar evrensel ve örnek alınacak bir tavır sergileyerek fikri tartışmaların verimini en üst seviyeye çıkarıp, hiçbir müdahaleci tavırda bulunmadır. Özellikle kongre sürecindeki bütün katılımcıların fikrini metinsiz bir şekilde ifade edebildiği “Korsan Bildiri” adlı oturumda, geleceğin felsefesi üzerine yapılan fikri tartışmalardaki doyumsuz muhabbet unutulmayacaklar arasındaydı ve on iki senedir yapılan kongrede bir ilkti.

Kongrenin birinci gününde Serdivan Belediyesinin ev sahipliğinde Tunatan Restoran’da felsefe gönüllüleriyle samimiyetle gerçekleştirilen akşam yemeğinde, bütün felsefe dostları birbirlerini ilk günden tanıma fırsatını yakaladı.

Kongrenin ikinci günü Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin verdiği “Kongre Özel Konseri”  doyumsuz bir şekilde gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler, devlet konservatuarının icra ettiği konsere hayran kaldılar ve alkışlar hiç eksilmedi.

Sakarya üniversitesi felsefe topluluğu “ Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde Sakarya olarak şehrimizin katkıları yadsınamaz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi ve Serdivan Belediyelerinin kongremize sağladıkları destekle bugün Türkiye’nin en büyük kongrelerinden birisini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sakarya Üniversitesi’ne, belediyelerimize, üç gün boyunca latif bir ev sahipliği yapan Sakarya şehrine ve Sakarya Üniversitesi felsefe bölüm öğrencilerine büyük bir muhabbetle teşekkür ederiz” mesajını yayımladı.

Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluğu kongre sonrasında onlarca tebrik ve başarı mesajları aldı. Bu mesajlardan birkaçı;

Fetullah Topal(Gazi Üniversitesi)

BU BİR ŞİKÂYET YAZISIDIR!!(ve an itibarı ile Sakarya Ankara yolunda kaleme alınmaktadır.) Böyle konaklamamı olur? Geldiğimiz andan itibaren kaldığımız yerler o kadar kaliteliydi ki, birinci sınıf, kendi evlerimize, yurtlarımıza gitmek istemedik. Büyük bir sorun! Böyle misafirperverlik mi olur? O kadar değerli kaliteli dostlar ilgilendi ki bizle, o ne ilgi hem de, kendi misafirperverliğimizi yeniden gözden geçirmek zorunda kaldık, çok büyük bir sorun, sorumlusu sizsiniz! Burası nasıl bir üniversite? Sapanca’ya karşı kurulmuş bir üniversite, doğa ile iç içe, beton yığınlarına dönmek (güzel şehirdir aslında ama beton yığını yani yapacak bir şey yok) çok zor! Nasıl bir şehir burası ya? Her bir ferdi cana yakın, her bir ferdi bizden biri, insan yıllardır tanıdığı birinden ayrılıp gidiyor hissetti kendini. (hâlâ hissediyor şu an.)ve en son: bu organizasyonunun her bir ferdine baki teşekkürler, sayenizde bu kelimeyi eskittik zaten, düşüncenin kanatları vardır, somut olmasa dahi, soyut (düşünce âleminde) görüşmek, buluşmak, kavuşmak arzusuyla

 

Hamza Celalettin Okumuş (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi)

Acayip insanlarsınız siz, 3 gün boyunca hiç sıkılmadan felsefe yapabilen, birbirlerine dertlerini anlatmaya çalışan insanlar vardı. Çok huzurluydu. Ayrıca ne lâtif insanlar ağırladı bizi öyle, aşk olsun. Duygusal bir ayrılıktı, ayrılmak kötüydü. Hep kalasım geldi orada, Mardin’i iple çekiyorum.

 

Murat Vural (Fatih Üniversitesi)

Teşekkürler Sakarya Üniversitesi !

Sakarya Üniversitesini canı gönülden kutluyorum çok iyi iş çıkartı gerçekten. Her Üniversite için iki tane rehber vermeleri, iş bölümü yapmaları ve misafir perverlikleriyle bizleri utandırdı… Oradaki arkadaşlık kavramı bizimkilerden çok farklı olduğunu açıkça göstermiş oldular.. Yurtlar, yemekler ve Eğlence için yapmış oldukları program sıfır hatayla işlemekle birlikte usanmadan bizlerin üç gün kahrını çeken arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.. İyi ki varsın SAÜ Felsefe Topluluğu.

Böylesi daha onlarca teşekkür mesajlarıyla Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluluğu haklı gurunu bütün Sakarya’yla ve Sakarya Üniversitesiyle paylaşmaktadır.

30/04/2012 – BK

 
491 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.