Farklılık Yaratmaya Çalışın

Farklılık Yaratmaya Çalışın
26.06.2015
662
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Üniversite Dereceleri Töreni yapıldı. Törende konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas mezunlara “farklı düşünebilme zenginliğinizi geliştirin, hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın.” tavsiyesinde bulundu.

Fakülte ve meslek yüksekokullarında bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere yönelik 'Üniversite Dereceleri Töreni' SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Milletvekileri Ali İhsan Yavuz ve Zihni Açba, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, rektör yardımcıları, akademisyenler, aileler ile çok sayıda davetli katıldı.

155 bini aşan mezun sayısı

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu yıl verdikleri 14 bin mezun ile birlikte 155 bini aşan Sakarya Üniversiteli mezun sayısına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, mezunları bu başarılarından dolayı kutladığını söyledi.

EFQM mükemmellikte süreklilik ödülü aldık

Sakarya Üniversitesi’nin çağdaş kampüsü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanakları ile her geçen gün tercih edilen üniversitelerden biri haline geldiğini anlatan Prof. Dr. Elmas, eğitim alanında AB tarafından verilen ECTS Label ve DS ödüllerini ikinci kez alan tek üniversite olduklarının altını çizdi. Elmas, “Üniversitemiz ve bölümleri dünyanın herhangi bir kuruluşundan akredite almaya hazır durumdadır. Kalite konusunda da ülkemizde kamudaki en üst ödül olan EFQM mükemmellikte süreklilik ödülü aldık. Bu yıl başvurduğumuz Avrupa EFQM kalite ödülünden de başarılı bir sonuç beklemekteyiz” ifadelerini kullandı. Bilimsel çalışma alanında yaşanan gelişmeleri de aktaran Elmas, SAÜ’nün 55 farklı ülkeden 2 bin 500’ü uluslararası olmak üzere 80 bin öğrencisi, 3 bin çalışanı ve 435 farklı bölümü ile büyük bir kurum haline geldiğine dikkat çekti.

Elmas sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerli mezunlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimize her zaman rehberlik eden ve onların mezun olmalarında en fazla emeği olan üniversitemizin değerli akademik ve idari personeline, üniversitemize gösterdikleri yakın ilgi ve sürekli destekleri için başta Sakarya Valiliği, Milletvekillerimiz, Bakanımız,  Büyükşehir, Merkez ve İlçe Belediyeleri olmak üzere ilimizin tüm kurum ve kuruluşlarına, öğrencilerimizin ailelerine, basınımıza, Sakarya halkına ve gençlere ve eğitime verdiği önem , bilimsel çalışmalara ve üniversitemize verdiği desteklerden dolayı  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunarım.”

Farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın

Mezunların Sakarya Üniversitesi’nin değerlerine sahip olmasının en büyük övünç kaynakları olduğunu belirten Elmas, konuşmasına şöyle devam etti: “Sakarya Üniversitesi ailesi; devletin her kademesinde başarılı görevler yapanlar ve toplumsal alanda önemli yerlerde bulunanlarla her geçen gün büyümektedir. Üniversitemiz, gelişmesinde en büyük desteği mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından almaktadır Üniversitemizde edinmiş olduğunuz bilgi ve yetkinliklerle ülkemiz ve dünya’nın her yerinde başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.  Geleceği şekillendirme görevi sizlerindir. Sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak becerilerinizi sürekli geliştirme gayreti içinde olun. Farklı düşünebilme zenginliğinizi geliştirin, hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın.  Mezun olduğunuz Sakarya üniversiteniz ile her zaman gurur duyun ve bağınızı hiçbir zaman koparmayın.”

Sakarya’nın gözbebeği

Sakarya Üniversitesi’nin 70 bini aşkın öğrenci sayısıyla Sakarya’nın gözbebeği ve en büyük değeri olduğunu belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi’nden yüksek dereceyle mezun olan öğrencilere hayırlı olsun diyorum. Sizler aldığınız diplomalarla ve elde ettiğiniz başarılarla sadece aileleriniz değil bizleri de gururlandırdınız. Bizler üniversitemizle ve siz öğrencilerimizle hep gurur duyduk ve duymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası bir marka

Dünyanın birçok ülkesinden öğrenci barındıran SAÜ’nün elde ettiği başarılarla uluslararası bir marka haline geldiğine dikkat çeken Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli önceliklerinden birisinin üniversitenin ve öğrencilerin talepleri olduğunu ifade. Toçoğlu, başta ulaşım olmak üzere üniversitenin taleplerine her zaman öncelik verdiklerini söyledi. Sakarya’ya gelen her öğrencinin ailelerinin bir emaneti olduğunu ifade eden Toçoğlu, şöyle devam etti: “Bizler de imkânlarımız ölçüsünde onlara en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Mezun olsanız da artık sizler de Sakaryalısınız. Umarım gittiğiniz yerlerde Sakarya’nın güzelliklerini anlatır, Sakarya ile olan bağınızı devam ettirirsiniz. Rabbim gelecek hayatınızda bahtınızı açık etsin.”

Şimdi ülkeye hizmet zamanı

Törende konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer aldığını ifade ederek, “Üniversitemiz, sadece Sakarya’nın değil, ülkemizin de iftihar verici müesseselerinden birisidir. Sakaryalılar bundan kıvanç duymaktadır. Böylesine önemli bir üniversiteden mezun olmak, hem de dereceyle mezun olmak çok büyük bir başarıdır.  Gençlerimizi böylesine kaliteli bir üniversiteden mezun oldukları için tebrik ediyorum” dedi. Üniversiteden mezun olmak ile her şeyin bitmiş olmayacağını söyleyen Vali Coş, “Şimdi ülkemize ve aziz milletimize hizmet dönemi başlıyor. Gençlerimiz inşallah üniversitemizden aldıkları bilgileri, çalışma hayatında elde edecekleri tecrübelerle birleştirerek, milletimize en iyi hizmeti vermek için ‘iki günü eşit olan ziyandadır’ anlayışıyla çalışacaklardır” diye konuştu.

Öğrencilerin yetişmesinde büyük emeği olan aileleri de yürekten tebrik ettiğini ifade eden Vali Coş, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sakarya Üniversitesi Sakarya’nın marka değerini yükselten en önemli kurumdur. Bu kurumun her geçen gün gelişmesi ve güçlenmesi için katkı sağlayan hocalarımıza, üniversite yönetimine ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızın yolları bahtları şansları açık olsun.”

Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Tören öğrencilerin keplerini atmasının ardından sona erdi.

26/06/2015 – ST
662 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.