Evlerde Yangın Güvenliği

Evlerde Yangın Güvenliği
17.05.2016
754
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Halka Açık Dersler kapsamında, Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Evlerde Yangın Güvenliği” isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Serhan Soyhan, yangın karşısında alınabilecek tedbirlerden, yangının nedenlerinden ve yangın yerindeki tehlikelerden bahsetti.

Konuşmasına yangın eğitiminin temel amacını anlatarak başlayan Prof. Dr. Soyhan, “Farkındalık oluşturma ve yangın önleme bilincini geliştirme, çevremizde yangın riski taşıyan tehlike kaynaklarının ortadan kaldırılması, kaldırılması mümkün değil ise etkilerini azaltılması ve meydana gelebilecek yangınlarda yangın büyümeden müdahale edebilecek şekilde eğitim verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Yangın ve yanma konusu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Soyhan, “ Yararlanmak amacı ile yakılan ateş dışında kontrol edilemeyecek zararlı hale dönüşen kontrolsüz yanma olayına yangın denir. Yanma ise yanıcı maddenin, ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır” şeklinde konuştu.

Yangını önleyici tedbirleri almaktan asla vazgeçmeyin

Yangının en çok söndürülmemiş veya söndürüldüğü zannedilen sigaralardan çıktığına vurgu yapan Prof. Dr. Soyhan, “ Yangının çıkış sebeplerinden ikincisi ise yanlış tasarlanmış ve kurulmuş elektrik tesisatlardır. Yangın konusunda bilgili olmak yetmez. Prizde unutulan elektrikli cihazdan, kapatmayı unuttuğunuz herhangi bir cihazdan büyük yangınlar çıkabilir. Bu sebeple yangına karşı daha dikkatli ve titiz olmanız gerekir” diye konuştu.

Katılımcılara yangını önleyici tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Hakan Serhan Soyhan, “Elektrik Tesisatında kullanılan tüm malzemeler TSE standartlarına uygun olmalı. Su tesisatı; yangın esnasında kullanılacak suyu sağlayacak şekilde yapılmalı. Soba ve boruları yanıcı maddelerden yeteri kadar uzakta kurulmalı, elektrikli aletler kullanıldıktan sonra kaldırılmalı ve fişler prizde bırakılmamalıdır. Yangını önleyici tedbirleri almaktan asla vazgeçmeyin” diyerek sözlerini sonlandırdı.

17.05.2016- BS
754 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.