EUA’nın Görüşleri Değerlendirildi

16.05.2016
909
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA) başvurusu ile gerçekleştirilen Kurumsal Değerlendirme Programı’na (KDP) yönelik bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

SAÜ Personel Lokali’nde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bölüm başkanları ile öğrenciler katıldı. Rektör Elmas, toplantıda EUA’nın iki aşamadan oluşan saha ziyareti sürecinde Sakarya Üniversitesi hakkındaki tespitlerini paylaşarak, olumlu değerlendirmelerini ve önerilerini sunduğunu kaydetti.  

Dünyanın en iyi üniversitesi olma hedeflerinin bulunduğunu belirten Elmas, bu konudaki tüm göstergelerin de üzerinde durduklarını söyledi. Rektör Elmas, EUA ekibinin görüşmelerde üniversitede yapılan çalışmaları yerinde görmesinin hedefleri açısından çok önemli olduğuna değinerek, şunları söyledi: “EUA ekibi KDP sürecinde üniversitemiz hakkındaki pozitif izlenimlerini ve değerlendirmelerini bizlere sundu. Ekip süreç sonunda öğrencilerimizin memnuniyet düzeyinin yüksek olduğunu, personelimizin misyona bağlı, çalışkan ve pozitif çalışanlar olduğunu, hem eğitim hem de araştırma kalitesini artırma isteğimizin bulunduğunu, dolayısıyla üniversitenin birimlerinin iyi yönetildiğini dile getirdiler. Bu süreçte biz de yaptığımız çalışmalarımızın sonuçlarını görmüş olduk. 3+1 ve 7+1 uygulamalı eğitim modelimiz iş bulmada ve mezunların iş hayatına kolay adapte olması noktasında çok önemli. SABİS, üniversite ile ilgili bize son derece gelişmiş veriler veriyor. Çalışan memnuniyeti anketimiz var. Öğrenci anketleri, iki yılda bir yapılan akran değerlendirmesi, liderlik anketi, idari anketler gibi uygulamalar yapıyoruz. Çok sayıda dış değerlendirmeye ve akreditasyona sahibiz. Ekip tüm bu çalışmalara yönelik olumlu görüşlerini bizlere bildirdi.”

KDP’nin gelişim dinamiklerine katkıda bulunmayı ve üniversitenin değişim kapasitesini değerlendirmeyi amaçladığını ifade eden Elmas, programın öz değerlendirme aşamasını vurguladığını, gelişim odaklı olduğunu, akran değerlendirmesi yaklaşımını benimsediğini ve bir bütün olarak kuruma odaklandığını anlattı. KDP süreçlerinin gönüllü bir süreç olduğunu dile getiren Elmas, bu konuda standart bir çözüm ya da zorunlu önerilerin söz konusu olmadığını, sadece kurumun gelişimini desteklemeyi amaçladığını söyledi.

Öğrenci memnuniyeti oldukça yüksek

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Neşe Güler de toplantıda 2015-2016 Bahar Dönemi Öğrenci Görüşmelerine ilişkin bir değerlendirme sunumu yaptı. EUA’nın bu süreçte öğrencilerle yaptığı görüşmelerde edindikleri olumlu görüş ve önerilerini aktaran Doç. Dr. Neşe Güler, “Öğrencilerimiz genel olarak kampüsün konum açısından avantajlarından ve güzelliğinden, kütüphaneye erişimin kolaylığı ve kaynakların zenginliğinden, ders materyallerinin paylaşımının artmasından memnunlar. EUA ekibi de öğrencilerin idari ve akademik yapı ile ilişkilerinde engellerin olmadığından, bilimsel çalışmaların ve faaliyetlerin desteklenmesinden, öğrenci değişim programlarının etkin olarak uygulanmasında Öğrenci Dekanlığı ve Öğrenci Senatosu’nun kurulmuş ve işliyor olmasından oldukça memnun olduklarını gördüklerini dile getirdiler” ifadelerini kullandı.

13-05-2016 / ST
909 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.