EUA’dan Sakarya MYO’ya Ziyaret

EUA’dan Sakarya MYO’ya Ziyaret
22.04.2016
1.052
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin başvurusuyla başlatılan Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı (KDP) 2’inci saha ziyareti, Sakarya Meslek Yüksekokulu’na gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası alandaki başarılarının yanı sıra yapılan çalışmaların yerinde de değerlendirilmesini amaçlayan programın ilk aşaması Mart ayında gerçekleşti. Avrupa Üniversiteler Birliği’nden gelen 3 kişilik ekibin 2’inci saha ziyaretlerinin ilk durağı ise Sakarya Meslek Yüksekokulu oldu. Okul yönetimi ve öğretim elemanlarıyla değerlendirme toplantıları yapan ekip daha sonra farklı bölümlerden 8 öğrenciyle eğitim değerlendirmesi gerçekleştirdi. Öğrencilerle keyifli bir sohbet havasında geçen değerlendirmede özellikle 3+1 mesleki uygulamanın etkileri ve öğrencilerin okuldaki beklentileriyle memnuniyetleri konuşuldu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından öğrencilerin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen Avrupa Üniversiteler Birliği ekibi, öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldılar.

KDP’de değerlendirme; üniversitenin değerleri, misyonu, normları ve hedefleri ile ne yapmaya çalıştığı, üniversitenin organizasyonel özellikleri ile fonksiyonlarını nasıl yaptığı, yürüttüğü işlerde başarılı olduğunu nasıl bildiği ile gelişim için değişimi nasıl hayata geçirdiği konularında temelde dört bakış açısına dayanıyor. Değerlendirmenin nihai raporu saha ziyaretlerinin tamamlanmasıyla açıklanacak.

22.04.2016 – YC


1.052 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.